Салат з кальмарами – найсмачніші рецепти

Як приготувати салат з крабовими паличками і кальмарами

Поєднувати кальмари можна не тільки з дорогими дарами моря. Їх чудово доповнять навіть звичайні крабові палички. Що нам і демонструє автор нашого чергового рецепта.

Список інгредієнтів:

  • 1 кальмар;
  • Половинка огірка;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • Яйце (потрібно відварити);
  • Крабові палички — 50 г;
  • Сіль і перець;
  • Кріп.

Послідовність:

Спочатку готуємо всі інгредієнти. Яйце чистимо, огірок моєму, з паличок знімаємо плівку. Кальмар варимо рівно хвилину, а потім дістаємо і даємо охолонути.

Огірок нарізаємо невеликими кубиками. Ось так.

Те ж саме робимо з вареним яйцем. Як ви вже розумієте, воно повинно бути зварене круто.

Крабові палички розрізаємо вздовж навпіл, а потім кожну половинку — на більш дрібні шматочки.

Кальмар нам теж знадобиться у вигляді невеликих кубиків.

Змішуємо все, що ми приготували. Заправляємо салат спеціями і додаємо зелень. Не забуваємо про майонез.

Готово!

Грибний салат з кальмарами

Що може бути ситніше, соковитіше і більш насиченим, ніж поєднання грибів і кальмарів? Свіжі печериці не тільки прекрасно відтіняють їх смак, але і внесуть в салат свої власні ароматні нотки. Цей варіант — чудове рішення для святкового столу, тому також раджу вам до нього придивитися.

Інгредієнти:

  • 3 свіжоморожених кальмарів;
  • 300 г печериць (свіжих);
  • Майонез;
  • Твердий сир — 100 г;
  • Волоські горіхи — 80 г;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Послідовність:

Чистимо цибулю і печериці, а потім подрібнюємо їх — так само, як на фото нижче.

Перемішуємо ці інгредієнти і обсмажуємо на олії до повної готовності. Перчимо і солимо, а потім даємо отриманої масі охолонути.

Розморожуємо кальмари і промиваємо під струменем води. Очищаємо, а після відварюємо протягом 30 секунд. Після повного охолодження видаляємо всі пленочки і хітиновий стрижень.

Решту ріжемо тонкою соломкою.

Беремо велику миску і викладаємо на дно цибульно-грибну суміш.

Наступним шаром кладемо кальмари, після чого рясно змащуємо салат майонезом.

Посипаємо все твердим сиром, натертим на середній тертці.

Волоські горіхи підсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо. Посипаємо ними нашу страву.

Страва готова! Перед тим, як подати до столу, потримайте його кілька годин в холодильнику — так страва вийде більш соковитим. Приємного апетиту!