Як приготувати салат з крабовими паличками і кальмарами
Поєднувати кальмари можна не тільки з дорогими дарами моря. Їх чудово доповнять навіть звичайні крабові палички. Що нам і демонструє автор нашого чергового рецепта.
Список інгредієнтів:
- 1 кальмар;
- Половинка огірка;
- 1 ст. л. майонезу;
- Яйце (потрібно відварити);
- Крабові палички — 50 г;
- Сіль і перець;
- Кріп.
Послідовність:
Спочатку готуємо всі інгредієнти. Яйце чистимо, огірок моєму, з паличок знімаємо плівку. Кальмар варимо рівно хвилину, а потім дістаємо і даємо охолонути.
Огірок нарізаємо невеликими кубиками. Ось так.
Те ж саме робимо з вареним яйцем. Як ви вже розумієте, воно повинно бути зварене круто.
Крабові палички розрізаємо вздовж навпіл, а потім кожну половинку — на більш дрібні шматочки.
Кальмар нам теж знадобиться у вигляді невеликих кубиків.
Змішуємо все, що ми приготували. Заправляємо салат спеціями і додаємо зелень. Не забуваємо про майонез.
Готово!
Грибний салат з кальмарами
Що може бути ситніше, соковитіше і більш насиченим, ніж поєднання грибів і кальмарів? Свіжі печериці не тільки прекрасно відтіняють їх смак, але і внесуть в салат свої власні ароматні нотки. Цей варіант — чудове рішення для святкового столу, тому також раджу вам до нього придивитися.
Інгредієнти:
- 3 свіжоморожених кальмарів;
- 300 г печериць (свіжих);
- Майонез;
- Твердий сир — 100 г;
- Волоські горіхи — 80 г;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Послідовність:
Чистимо цибулю і печериці, а потім подрібнюємо їх — так само, як на фото нижче.
Перемішуємо ці інгредієнти і обсмажуємо на олії до повної готовності. Перчимо і солимо, а потім даємо отриманої масі охолонути.
Розморожуємо кальмари і промиваємо під струменем води. Очищаємо, а після відварюємо протягом 30 секунд. Після повного охолодження видаляємо всі пленочки і хітиновий стрижень.
Решту ріжемо тонкою соломкою.
Беремо велику миску і викладаємо на дно цибульно-грибну суміш.
Наступним шаром кладемо кальмари, після чого рясно змащуємо салат майонезом.
Посипаємо все твердим сиром, натертим на середній тертці.
Волоські горіхи підсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо. Посипаємо ними нашу страву.
Страва готова! Перед тим, як подати до столу, потримайте його кілька годин в холодильнику — так страва вийде більш соковитим. Приємного апетиту!