Салат з кальмарами – найсмачніші рецепти

Салат з кальмарів та креветок

Наш другий салатик припаде до смаку любителям морепродуктів. До речі, незважаючи на те, що страва виходить ситним, його можна назвати дієтичним.

Тому вдосталь наїстися зможуть навіть ті гості, які ретельно стежать за фігурою.

Необхідні інгредієнти:

  • 200 г кальмарів;
  • Листя салату — 100 г;
  • 8-10 помідорок черрі;
  • 16 маслин;
  • 150 г креветок (для зручності купіть очищені);
  • Столова ложка лимонного соку;
  • 2 зубчики часнику;
  • Петрушка — невеликий пучок;
  • 5 ст. л. рослинного масла;
  • Цукор — чайна ложка;
  • 4 ст. л. соєвого соусу.

Послідовність:

Відварюємо кальмари і креветки. Найменші кальмари варимо рівно хвилину, самі великі креветки — близько трьох. Даємо їм повністю охолонути, а потім нарізаємо: кальмари кільцями, а великі креветки — навпіл уздовж довжини. Дрібні можна не чіпати.

Окремо готуємо соус. Подрібнюємо часник і петрушку і перетираємо їх з цукром до стану кашки. Після перекладаємо суміш у склянку і заливаємо олією, лимонним соком і соєвим соусом. Все ретельно перемішуємо.

Помідори миємо й акуратно розрізаємо на 2-4 частини (щоб було красиво).

Починаємо оформлення страви. Автор рецепта пропонує викласти масу кільцем. Для цього він бере велике блюдо і ставить в його центр невелику круглу ємність. По краях страви розміщуються інгредієнти. Нижній шар — листя салату, а верхній — кальмари, креветки, оливки і помідори.

Перед подачею закуски ще раз добре перемішуємо соус і поливаємо їм страву зверху. Можна подати соус разом з салатом (наприклад, поставивши в центр кільця). Готово!