Різдвяне печиво – найбільш прості рецепти приготування

Найпростіший рецепт приготування м’якого і смачного печива на Різдво

Це солодке різдвяне печиво обов’язково сподобається і дорослим, і дітям. Завдяки нескладному оформлення, воно буде виглядати святково, але при цьому ви не витратите багато часу на його приготування.

Автор цього майстер-класу пропонує зробити печиво з варенням, але за бажанням ви можете замінити цей інгредієнт на згущене молоко, шоколадну пасту, сметанний крем або улюблений топпінг.

Інгредієнти:

  • 350 г пшеничного борошна;
  • 200 г вершкового масла (дістаємо з холодильника заздалегідь);
  • 1 яєчний білок;
  • Щіпка солі;
  • 125 г цукрової пудри;
  • Ванільний цукор за смаком;
  • Варення за смаком.

Послідовність:

Змішуємо масло і яєчний білок, а потім посипаємо все цукровою пудрою. Збиваємо суміш, поки вона не стане пишнішим, після чого додаємо в миску сіль і ванільний цукор. Далі, потроху просіваючи борошно, замішуємо з усіх інгредієнтів м’яке еластичне тісто. Скачуємо його в кулю і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.

Коли зазначений час вийде, викладаємо тісто на стіл і розкачуємо його в тонкий пласт. Вирізаємо з нього невеликі кружечки. Половину з них залишаємо цілими, в інших в центрі вирізаємо фігурки.

Викладаємо всі заготовки на деко і випікаємо їх близько 10 хвилин при 200 градусах. Після цього змащуємо цілі кружечки улюбленим варенням і накриваємо гуртками з отворами. Трохи натискаємо на солодощі, щоб половинки краще скрепились. Приємного апетиту!