Найпростіший рецепт приготування м’якого і смачного печива на Різдво
Це солодке різдвяне печиво обов’язково сподобається і дорослим, і дітям. Завдяки нескладному оформлення, воно буде виглядати святково, але при цьому ви не витратите багато часу на його приготування.
Автор цього майстер-класу пропонує зробити печиво з варенням, але за бажанням ви можете замінити цей інгредієнт на згущене молоко, шоколадну пасту, сметанний крем або улюблений топпінг.
Інгредієнти:
- 350 г пшеничного борошна;
- 200 г вершкового масла (дістаємо з холодильника заздалегідь);
- 1 яєчний білок;
- Щіпка солі;
- 125 г цукрової пудри;
- Ванільний цукор за смаком;
- Варення за смаком.
Послідовність:
Змішуємо масло і яєчний білок, а потім посипаємо все цукровою пудрою. Збиваємо суміш, поки вона не стане пишнішим, після чого додаємо в миску сіль і ванільний цукор. Далі, потроху просіваючи борошно, замішуємо з усіх інгредієнтів м’яке еластичне тісто. Скачуємо його в кулю і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
Коли зазначений час вийде, викладаємо тісто на стіл і розкачуємо його в тонкий пласт. Вирізаємо з нього невеликі кружечки. Половину з них залишаємо цілими, в інших в центрі вирізаємо фігурки.
Викладаємо всі заготовки на деко і випікаємо їх близько 10 хвилин при 200 градусах. Після цього змащуємо цілі кружечки улюбленим варенням і накриваємо гуртками з отворами. Трохи натискаємо на солодощі, щоб половинки краще скрепились. Приємного апетиту!