Різдвяне печиво – найбільш прості рецепти приготування

Рецепт різдвяного печива без імбиру

Готувати таке печиво можна з різних інгредієнтів. Це не обов’язково повинні бути класичні кориця і імбир. Наприклад, автор нашого наступного рецепта ділиться способом готування розсипчастою медової випічки, яка буквально тане в роті.

Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • Щіпка солі;
  • 0.5 ч. л. кориці;
  • 90 г меду;
  • 0.5 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. апельсинової цедри;
  • 1 яйце.

Послідовність:

У глибокій мисці змішуємо вершкове масло і яйце. Збиваємо. Додаємо мед і лимонну цедру. Збиваємо все ще раз.

Всипаємо в ємність борошно. Додаємо сіль і розпушувач, корицю.

Замішуємо м’яке, у міру щільне тісто. Воно буде трохи липнути — щоб цього не відбувалося, прибираємо його на 30 хвилин у холодильник, попередньо загорнувши в пакет.

З готового тіста скачуємо невеликі ковбаски, кожну з яких згортаємо в кільце. Викладаємо отримані бублики на деко і готуємо 10-15 хвилин при 180 градусах.

Присипаємо ще тепле печиво цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Майстер-клас про те, як зробити печиво до Різдва Христового з шоколадом

Приготувати смачне святкове печиво зовсім не так складно, як здається. Існує величезна кількість інгредієнтів, які при поєднанні дадуть приголомшливий результат. Зовсім як у нашому останньому рецепті!

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 склянки;
  • 100 г шоколаду;
  • Вершкове масло — 1 пачка;
  • Манна крупа — 4 ст. л.;
  • 4 ст. л. звичайного або тростинного цукру;
  • 2 ч. л. кориці;
  • 3 ч. л. сушеного імбиру;
  • Рідкий мед — 3-4 ст. л.;
  • Розпушувач — 1-2 ч. л.;
  • Мускатний горіх — 2 ч. л.;
  • Щіпка меленої гвоздики — за бажанням.

Для глазурі:

  • Цукрова пудра — 0,5 склянки;
  • Лимонний сік — 1 ст. л.

Послідовність:

Просіваємо борошно, а потім змішуємо з імбиром, манкою, корицею і розпушувачем. Також додаємо гвоздику і мускатний горіх.

Шоколадку ламаємо на шматочки і викладаємо в одну ємність разом з медом і цукром. Розтоплюємо всі інгредієнти до однорідного стану. Для цього можна поставити каструльку на вогонь або організувати водяну баню.

Заливаємо масою борошняну суміш. Замішуємо з неї м’яке пластичне тісто. Скачуємо його в кулю і, обмотавши харчовою плівкою, відправляємо в холодильник на 2-3 години.

Далі дістаємо тісто і ділимо його на дві частини. Одну розгортаємо в пласт і вирізаємо з нього фігурки за допомогою кондитерських форм.

Готуватися така випічка буде при 180 градусах приблизно 10-15 хвилин.

В цей час розкачуємо половину і готуємо фігурки для другого заходу. При бажанні можна зробити глазур і прикрасити печиво.

На цьому наш невеликий майстер-клас закінчено. Сподіваюся, ви винесли для себе багато корисного і вже знаєте, чим порадувати своїх близьких на Різдво. Приємного апетиту!