Рецепт різдвяного печива без імбиру
Готувати таке печиво можна з різних інгредієнтів. Це не обов’язково повинні бути класичні кориця і імбир. Наприклад, автор нашого наступного рецепта ділиться способом готування розсипчастою медової випічки, яка буквально тане в роті.
Інгредієнти:
- 250 г борошна;
- 100 г вершкового масла;
- Щіпка солі;
- 0.5 ч. л. кориці;
- 90 г меду;
- 0.5 ч. л. розпушувача;
- 1 ч. л. апельсинової цедри;
- 1 яйце.
Послідовність:
У глибокій мисці змішуємо вершкове масло і яйце. Збиваємо. Додаємо мед і лимонну цедру. Збиваємо все ще раз.
Всипаємо в ємність борошно. Додаємо сіль і розпушувач, корицю.
Замішуємо м’яке, у міру щільне тісто. Воно буде трохи липнути — щоб цього не відбувалося, прибираємо його на 30 хвилин у холодильник, попередньо загорнувши в пакет.
З готового тіста скачуємо невеликі ковбаски, кожну з яких згортаємо в кільце. Викладаємо отримані бублики на деко і готуємо 10-15 хвилин при 180 градусах.
Присипаємо ще тепле печиво цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Майстер-клас про те, як зробити печиво до Різдва Христового з шоколадом
Приготувати смачне святкове печиво зовсім не так складно, як здається. Існує величезна кількість інгредієнтів, які при поєднанні дадуть приголомшливий результат. Зовсім як у нашому останньому рецепті!
Інгредієнти:
- Борошно — 2 склянки;
- 100 г шоколаду;
- Вершкове масло — 1 пачка;
- Манна крупа — 4 ст. л.;
- 4 ст. л. звичайного або тростинного цукру;
- 2 ч. л. кориці;
- 3 ч. л. сушеного імбиру;
- Рідкий мед — 3-4 ст. л.;
- Розпушувач — 1-2 ч. л.;
- Мускатний горіх — 2 ч. л.;
- Щіпка меленої гвоздики — за бажанням.
Для глазурі:
- Цукрова пудра — 0,5 склянки;
- Лимонний сік — 1 ст. л.
Послідовність:
Просіваємо борошно, а потім змішуємо з імбиром, манкою, корицею і розпушувачем. Також додаємо гвоздику і мускатний горіх.
Шоколадку ламаємо на шматочки і викладаємо в одну ємність разом з медом і цукром. Розтоплюємо всі інгредієнти до однорідного стану. Для цього можна поставити каструльку на вогонь або організувати водяну баню.
Заливаємо масою борошняну суміш. Замішуємо з неї м’яке пластичне тісто. Скачуємо його в кулю і, обмотавши харчовою плівкою, відправляємо в холодильник на 2-3 години.
Далі дістаємо тісто і ділимо його на дві частини. Одну розгортаємо в пласт і вирізаємо з нього фігурки за допомогою кондитерських форм.
Готуватися така випічка буде при 180 градусах приблизно 10-15 хвилин.
В цей час розкачуємо половину і готуємо фігурки для другого заходу. При бажанні можна зробити глазур і прикрасити печиво.
На цьому наш невеликий майстер-клас закінчено. Сподіваюся, ви винесли для себе багато корисного і вже знаєте, чим порадувати своїх близьких на Різдво. Приємного апетиту!