Як приготувати різдвяні печива своїми руками з імбиром і корицею
Якщо ви завжди хотіли спробувати класичне різдвяне печиво з імбиром і корицею, тепер у вас є така можливість! Завдяки цьому способу ви навчитеся готувати ласощі, як з журнальних картинок. І звичайно ж, це по достоїнству оцінять всі, кого ви запросите на святкову вечерю.
Інгредієнти:
- 100 г цукру;
- 170 г меду;
- 2 ч. л. соди;
- 1.5 ч. л. імбиру;
- 1 ч. л. кардамону;
- 1 ч. л. кориці;
- 150 г вершкового масла (розм’якшеного при кімнатній температурі);
- Близько 400 г борошна.
Для глазурі:
- Приблизно 200 г цукрової пудри;
- Сік, вичавлений з половинки лимона.
- Крім цього, знадобляться формочки для вирізання фігурок і кондитерський мішок.
Послідовність:
Змішуємо мед з цукром і спеціями.
Ставимо отриману масу на вогонь і доводимо її до кипіння.
Переливаємо суміш в чашку, де будемо замішувати тісто. Додаємо соду.
На наших очах суміш почне підніматися. Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Розтоплювати попередньо олія не потрібно — ми змішаємо його з гарячою масою, так що він швидко розтане.
Порціями всипаємо борошно.
Перемішуємо.
Коли тісто стане досить густим, перекладаємо його на стіл і продовжуємо замішувати, при необхідності присипавши борошном поверхню столу.
Розкачуємо тісто в пласт. Оптимальна товщина — 3-4 мм. Якщо хочеться, щоб печиво було більш пухким, можна збільшити товщину.
За допомогою формочок вирізаємо з тіста фігурки. Після обрізки знову розгортаємо і використовуємо, таким чином, максимальна кількість тіста.
Викладаємо заготовки на пергаментний папір і випікаємо 5-10 хвилин при 160-180 градусів. Коли тісто зарум’яниться, виймаємо деко.
Обережно перекладаємо частування на плоску поверхню. Не кладемо його один на одного! Воно дуже крихке і може зламатися. Коли всі фігурки будуть готові, зробимо глазур. Для цього вичавлюємо з лимона сік і пропускаємо його через сито. Поступово додаємо в нього цукрову пудру до тих пір, поки глазур не придбає консистенцію, підходить для створення візерунків на печиво. Зазвичай йде близько 200 г пудри або трохи більше.
Заливаємо нашу глазур в кондитерський мішок і декоруємо з його допомогою наші фігурки. Коли глазур захолоне, частування можна буде подавати до столу. Приємного апетиту.