Пишні оладки на дріжджах

Оладки на сухих дріжджах з яблуками

Ну і звичайно куди ж без начинок. Я не змогла втриматися і додала цей рецепт в добірку відразу ж, як його знайшла. Так що сподіваюся, що вам теж сподобається.

Інгредієнти:

  • Тепле молоко — 500 мл;
  • Борошно — 500 г;
  • 2 яйця;
  • Цукор — 2 ст. л.;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.;
  • Сухі дріжджі — 3.5 ч. л.;
  • Сіль — 0.5 ч. л.;
  • 2 яблука;
  • Ванільна есенція — 1 ч. л.

Послідовність:

Спочатку приготуємо опару. Для цього змішуємо тепле молоко з борошном і дріжджами. Через пару хвилин дріжджі повинні почати свою дію.

Залишаємо опару під рушником на півгодини в теплому місці. Нам потрібно, щоб вона піднялася.

Ось так тісто буде виглядати.

Додаємо в нього яйця, масло і ванільну есенцію. Не забуваємо про сіль і цукор.

Перемішуємо тісто і знову, накривши рушником, не чіпаємо 30 хвилин.

Цим часом чистимо і дрібно ріжемо яблука.

Висипаємо їх у тісто і знову перемішуємо. Даємо тісту настоятися в останній раз — ще 20 хвилин.

Ось так виглядає готове тісто з яблуками.

Випікаємо оладки, перед кожною порцією опускаючи ложку в холодну воду.

Важливо не відволікатися, щоб оладки не підгоріли.

Готово! Подаємо частування з медом, кленовим сиропом або іншим улюбленим топпінгом.

Ось такі апетитні оладки ви тепер зможете приготувати завдяки цим рецептами. Радуйте себе і своїх близьких смачненьким кожен день, а не тільки у свята. Приємного апетиту!