Оладки на сухих дріжджах з яблуками
Ну і звичайно куди ж без начинок. Я не змогла втриматися і додала цей рецепт в добірку відразу ж, як його знайшла. Так що сподіваюся, що вам теж сподобається.
Інгредієнти:
- Тепле молоко — 500 мл;
- Борошно — 500 г;
- 2 яйця;
- Цукор — 2 ст. л.;
- Рослинна олія — 2 ст. л.;
- Сухі дріжджі — 3.5 ч. л.;
- Сіль — 0.5 ч. л.;
- 2 яблука;
- Ванільна есенція — 1 ч. л.
Послідовність:
Спочатку приготуємо опару. Для цього змішуємо тепле молоко з борошном і дріжджами. Через пару хвилин дріжджі повинні почати свою дію.
Залишаємо опару під рушником на півгодини в теплому місці. Нам потрібно, щоб вона піднялася.
Ось так тісто буде виглядати.
Додаємо в нього яйця, масло і ванільну есенцію. Не забуваємо про сіль і цукор.
Перемішуємо тісто і знову, накривши рушником, не чіпаємо 30 хвилин.
Цим часом чистимо і дрібно ріжемо яблука.
Висипаємо їх у тісто і знову перемішуємо. Даємо тісту настоятися в останній раз — ще 20 хвилин.
Ось так виглядає готове тісто з яблуками.
Випікаємо оладки, перед кожною порцією опускаючи ложку в холодну воду.
Важливо не відволікатися, щоб оладки не підгоріли.
Готово! Подаємо частування з медом, кленовим сиропом або іншим улюбленим топпінгом.
Ось такі апетитні оладки ви тепер зможете приготувати завдяки цим рецептами. Радуйте себе і своїх близьких смачненьким кожен день, а не тільки у свята. Приємного апетиту!