Як приготувати оладки на воді та ferment
Замість молока з успіхом можна використати і звичайну воду. Такі оладки виходять більш легкими, але такими ж смачними. Який варіант вам сподобається більше?
Інгредієнти:
- Вода — 240 мл;
- Сухі дріжджі — 0.5 ст. л.;
- Яйце;
- Борошно — 260 г;
- Цукор — 1 ст. л,;
- Щіпка солі;
- Рафінована соняшникова олія — 1 ст.л. в тісто + для смаження.
Послідовність:
Тісто готується дуже просто. Змішуємо всі перераховані інгредієнти в глибокій ємності.
Потрібно ретельно перемішати, щоб не залишилося грудок. Краще для цього використовувати міксер.
Вийде маса, що нагадує по консистенції сметани.
Накриваємо її харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 40 хвилин.
За цей час тісто підніметься і стане пишним. Ось таким.
Можна готувати оладки. Як це робити — ви вже знаєте.
Не забуваємо вчасно перевертати. От і все. Приємного апетиту!
Дріжджові оладки на кефірі, щоб вийшли пишними
Відмінний спосіб зробити оладки не тільки пишними, але і ніжними — приготувати їх на кефірі. Він додасть випічці приємну кислинку і зробить її більш ситної і корисною. Давайте подивимося, що ж для цього потрібно зробити.
Інгредієнти:
- 1 ч. л. сухих дріжджів;
- 200 г борошна;
- 1 склянку кефіру;
- Яйце;
- Сіль і цукор за смаком;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 50 г ванільною глазурі;
- Молоко — 2-3 ст. л.
Послідовність:
Розводимо в кефірі дріжджі, а потім додаємо борошно. Також додаємо в миску цукор — досить чайної ложки. Все перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин.
Після закінчення цього часу додаємо яйце і масло і знову перемішуємо. Даємо тісту постояти ще 15 хвилин. Воно підніметься і стане досить густим.
Випікаємо з нього пишні оладки на рослинному маслі.
Поки оладки готуються, розігріємо в каструльці 2 ст. л. молока і додамо в нього глазур.
Варимо глазур ще пару хвилин, щоб вона як слід розчинилася.
І поливаємо їй наші оладки перед подачею. Приємного апетиту!