Пишні оладки на дріжджах

Як приготувати оладки на воді та ferment

Замість молока з успіхом можна використати і звичайну воду. Такі оладки виходять більш легкими, але такими ж смачними. Який варіант вам сподобається більше?

Інгредієнти:

  • Вода — 240 мл;
  • Сухі дріжджі — 0.5 ст. л.;
  • Яйце;
  • Борошно — 260 г;
  • Цукор — 1 ст. л,;
  • Щіпка солі;
  • Рафінована соняшникова олія — 1 ст.л. в тісто + для смаження.

Послідовність:

Тісто готується дуже просто. Змішуємо всі перераховані інгредієнти в глибокій ємності.

Потрібно ретельно перемішати, щоб не залишилося грудок. Краще для цього використовувати міксер.

Вийде маса, що нагадує по консистенції сметани.

Накриваємо її харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 40 хвилин.

За цей час тісто підніметься і стане пишним. Ось таким.

Можна готувати оладки. Як це робити — ви вже знаєте.

Не забуваємо вчасно перевертати. От і все. Приємного апетиту!

Дріжджові оладки на кефірі, щоб вийшли пишними

Відмінний спосіб зробити оладки не тільки пишними, але і ніжними — приготувати їх на кефірі. Він додасть випічці приємну кислинку і зробить її більш ситної і корисною. Давайте подивимося, що ж для цього потрібно зробити.

Інгредієнти:

  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 200 г борошна;
  • 1 склянку кефіру;
  • Яйце;
  • Сіль і цукор за смаком;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 50 г ванільною глазурі;
  • Молоко — 2-3 ст. л.

Послідовність:

Розводимо в кефірі дріжджі, а потім додаємо борошно. Також додаємо в миску цукор — досить чайної ложки. Все перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин.

Після закінчення цього часу додаємо яйце і масло і знову перемішуємо. Даємо тісту постояти ще 15 хвилин. Воно підніметься і стане досить густим.

Випікаємо з нього пишні оладки на рослинному маслі.

Поки оладки готуються, розігріємо в каструльці 2 ст. л. молока і додамо в нього глазур.

Варимо глазур ще пару хвилин, щоб вона як слід розчинилася.

І поливаємо їй наші оладки перед подачею. Приємного апетиту!