Паска з родзинками в духовці: великодні рецепти

Як зробити паска з родзинками і цукатами

Трохи більш цікавий варіант паски: додаємо не тільки ізюм, але і цукати. Я особисто дуже люблю цей варіант, сподіваюся, що і вам він не менше сподобається.

Інгредієнти:

  • 1.5 кг борошна;
  • 200 г вершкового масла;
  • Молоко — півлітра;
  • 6 яєць (розділити на білки і жовтки);
  • 500 г цукру;
  • Сметана — 100 мл;
  • 50 г дріжджів;
  • Щіпка ваніліну;
  • 0.5 ч. л. солі;
  • 200 г родзинок;
  • 200 г цукатів.

Послідовність:

Виливаємо в миску тепле молоко і розчиняємо в ньому дріжджі. Потім додаємо 5-6 ст. л. цукру і борошно. Борошна потрібно стільки, щоб вийшло тісто, по консистенції схоже на рідку сметану. Накриваємо опару рушником і ставимо під батарею до тих пір, поки вона не підніметься і не покриється пухирцями.

Після цього додаємо в опару всі залишилися інгредієнти. За бажанням для смаку можете в тісто натерти цедру лимона і апельсина. Змащуємо руки олією і замішуємо тісто. Коли воно буде готове, накриваємо щільною тканиною і прибираємо на пару годин в тепло.

Готове тісто ділимо на порції і розкладаємо по паперовим формам, змазаним олією. Вироби випікаються близько півгодини при 180 градусах.

Збиваємо білки з цукровою пудрою (вийде біла повітряна глазур) і поливаємо паски. Зверху посипаємо присипкою. Приємного апетиту!

Великодній пасочка з горіхами і родзинками

Соковитий і ароматний коньячний паска з горіхами, цукатами та родзинками. Якщо у вас є в запасі час і потрібні інгредієнти, дуже рекомендую спробувати. Готувала всього пару разів, але дуже сподобалося.

Інгредієнти для тіста:

  • 40 р борошна;
  • 350 г цукру;
  • 40 г свіжих дріжджів;
  • 400 г вершкового масла;
  • 2 ч. л. ваніліну;
  • 8 яєчних жовтків;
  • 4 цілих яйця;
  • 350 мл 6%-ного молока.

Для начинки:

  • 100 г цитрусових цукатів;
  • 100 г горіхів;
  • 150 г коньяку;
  • 100 г родзинок без кісточок.
  • Для глазурі:
  • 2 яєчних білка;
  • 350 г цукрової пудри;
  • 2 ст. л. кондитерської посипання.

Послідовність:

Промиваємо родзинки.

Якщо цукати великі, ріжемо їх на шматочки. Разом з родзинками викладаємо їх в банку і заливаємо коньяком. Закриваємо банку кришкою і даємо настоятися 1-2 доби, періодично перевертаючи догори дном.

Тепер готуємо опару. В 100 мл теплого молока кришимо дріжджі. Додаємо 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. цукру і перемішуємо. Залишаємо отриману масу на 15-20 хвилин.

В цей час збиваємо масло з цукром і ваніліном.

По черзі додаємо в цю масу яєчні жовтки і цілі яйця.

Змішуємо з опарою і молоком. Додаємо половину, що залишилася борошна.

Ставимо тісто на 1.5-2 години в тепле місце.

Додаємо родзинки, цукати і горіхи. Використовуючи залишки борошна, замішуємо еластичне тісто. Знову прибираємо його в тепло на 1.5-2 години, потім обминаємо і знову даємо піднятися.

З готового тіста формуємо кульки і розкладаємо їх паперовим формам. Кожна форма має бути заповнена трохи більше половини. Випікаємо паски при 180 градусах близько години (час визначаєте самі по готовності випічки).

Готові солодощі поливаємо глазур’ю (збиті білки з пудрою). Щоб глазур була твердою, ставимо вкриті їй паски в духовку на 15-20 хвилин. Приємного апетиту!