Млинцевий торт в домашніх умовах – рецепти тортів з млинців

Як приготувати торт з млинців з маскарпоне

Як ви вже зрозуміли, крем для млинцевого торта може бути будь-яким. Сьогодні у нас в основному солодкі варіанти, але деякі кухарі готують таку закуску навіть з солоною начинкою! Автор нашого чергового рецепта пропонує використовувати маскарпоне — легкий і ніжний вершковий сир — зі згущеним молоком. І нехай на перший погляд ця ідея здасться безрозсудною, варто тільки спробувати, як десерт зачарує вас повністю.

Інгредієнти для млинців:

  • Молоко — 700 мл;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 4 яйця;
  • Борошно — 280 м;
  • Соняшникова олія — 3 ст. л.;
  • Сіль — 0.5 ч. л.

Для крему:

  • Маскарпоне — 500 г;
  • Згущене молоко — 380 р.

Послідовність:

Починаємо, звісно, з млинчиків. Розбиваємо сирі яйця і додаємо до них цукор і сіль.

Сюди ж вводимо борошно і вливаємо 200 мл молока.

Перемішуємо всі інгредієнти міксером. Молоко спеціально додаємо частинами, тому що в дуже рідкому тісті міксер не подрібнить всі грудочки борошна. А поки він чудово з цим справляється.

Ось тепер можна влити що залишився молоко і масло.

Ще раз використовуємо міксер — виходить досить рідке тісто. Так і повинно бути.

Випікаємо з нього млинці.

Складаємо їх стопкою і даємо їм охолонути.

Поки наші “коржі” остигають, займемося кремом для майбутнього торта. Для цього просто змішуємо маскарпоне і згущене молоко.

За допомогою міксера перетворюємо ці інгредієнти в ось такий ніжний крем.

Промазуємо кремом заготівлі та накладаємо їх один на одного. Готовий пиріг мажемо ще і з боків.

Через 3-5 годин у холодильнику тортик як слід просочиться і буде готовий для подачі до столу. Прикрашаємо його шоколадом, а після несемо гостям. Приємного апетиту!