Як приготувати торт з млинців з маскарпоне
Як ви вже зрозуміли, крем для млинцевого торта може бути будь-яким. Сьогодні у нас в основному солодкі варіанти, але деякі кухарі готують таку закуску навіть з солоною начинкою! Автор нашого чергового рецепта пропонує використовувати маскарпоне — легкий і ніжний вершковий сир — зі згущеним молоком. І нехай на перший погляд ця ідея здасться безрозсудною, варто тільки спробувати, як десерт зачарує вас повністю.
Інгредієнти для млинців:
- Молоко — 700 мл;
- 3 ст. л. цукру;
- 4 яйця;
- Борошно — 280 м;
- Соняшникова олія — 3 ст. л.;
- Сіль — 0.5 ч. л.
Для крему:
- Маскарпоне — 500 г;
- Згущене молоко — 380 р.
Послідовність:
Починаємо, звісно, з млинчиків. Розбиваємо сирі яйця і додаємо до них цукор і сіль.
Сюди ж вводимо борошно і вливаємо 200 мл молока.
Перемішуємо всі інгредієнти міксером. Молоко спеціально додаємо частинами, тому що в дуже рідкому тісті міксер не подрібнить всі грудочки борошна. А поки він чудово з цим справляється.
Ось тепер можна влити що залишився молоко і масло.
Ще раз використовуємо міксер — виходить досить рідке тісто. Так і повинно бути.
Випікаємо з нього млинці.
Складаємо їх стопкою і даємо їм охолонути.
Поки наші “коржі” остигають, займемося кремом для майбутнього торта. Для цього просто змішуємо маскарпоне і згущене молоко.
За допомогою міксера перетворюємо ці інгредієнти в ось такий ніжний крем.
Промазуємо кремом заготівлі та накладаємо їх один на одного. Готовий пиріг мажемо ще і з боків.
Через 3-5 годин у холодильнику тортик як слід просочиться і буде готовий для подачі до столу. Прикрашаємо його шоколадом, а після несемо гостям. Приємного апетиту!