Млинцевий торт в домашніх умовах – рецепти тортів з млинців

Рецепт торта з млинців зі згущеним молоком та сметаною

Цей апетитний торт — даний екстрене порятунок перед приходом гостей. Зробити його зовсім нескладно, якщо вдома є потрібні інгредієнти. 15 хвилин готування + (бажано, але не обов’язково) пара годин просочення — і десерт готовий.

Інгредієнти:

  • 15-20 млинців;
  • 1 банку згущеного молока;
  • 350 г сметани;
  • 50 г шоколаду для прикраси;
  • Щіпка ваніліну.

Послідовність:

Заздалегідь готуємо потрібну кількість млинців і даємо їм охолонути.

Цим часом робимо крем. У глибоку миску викладаємо сметану.

І додаємо до неї згущене молоко. Якщо хочеться зробити торт більш шоколадним, можете взяти ще пару ложок какао.

Посипавши всі ваніліном, збиваємо інгредієнти до отримання ніжного пишного крему.

Залишилося тільки зібрати десерт. Робиться це дуже просто: промазуємо кремом, що вийшов млинці та накладаємо їх один на одного.

Коли “коржі” закінчаться, покриваємо торт кремом ще і з боків — його залишків повинно вистачити.

Даємо кулінарного виробу просочитися пару годин і прикрашаємо тертим шоколадом перед подачею. Приємного апетиту!

Смачний млинцевий торт з заварним кремом

Заварний крем часто використовується для прикраси різноманітних тортів і тістечок. Чому б не взяти його і для нашого десерту? Тим більше, що готується він зовсім нескладно. Давайте подивимося, що ж вийшло з цієї ідеї в нашому черговому варіанті.

Інгредієнти для тіста:

  • 3 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 0.5 ч. л. солі;
  • 280 г борошна;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 0.5 л молока.

Для крему:

  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 4 ст. л. білого цукру;
  • 900 мл молока;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 2 яйця.
  • Додатковий інгредієнт: ягоди для декору.

Послідовність:

Розбиваємо в глибоку миску яйця, а після збиваємо їх з сіллю і цукром.

Додаємо 200 г молока.

Поступово всипаючи борошно, перемішуємо тісто до однорідності. Далі вливаємо молоко, що залишилося і масло. І знову заважаємо.

Через 15-20 хвилин з цього тіста можна випікати млинці. Готуємо їх і прибираємо в бік охолонути.

Тепер замешаем начинку. Розбиваємо в миску яйця і додаємо до них два види цукру.

Далі додаємо борошно і крохмаль і добре збиваємо все віночком.

50-70 мл молока додаємо до отриманої маси.

Решту його частина ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Після того як молоко закипіло, перемішуємо ще раз яєчну суміш і вливаємо його в молоко тонкою цівкою. Паралельно заважаємо все віночком, не зупиняючись.

Готуємо крем ще пару хвилин до загустіння, а потім накриваємо харчовою плівкою “в контакт” і даємо охолонути.

Збираємо пиріг з млинців, промазанных заварним кремом. Накладаємо їх один на одного.

Приблизно через 30-40 хвилин заготівлі як слід просочаться і торт буде готовий до подачі. Якщо використовуєте для декору заморожені ягоди, краще прикрашати ними десерт безпосередньо перед тим, як нести на стіл — інакше вони можуть потекти. Приємного апетиту!