Млинцевий торт в домашніх умовах – рецепти тортів з млинців

Млинцевий торт з маком

Для приготування цього торта потрібно зовсім небагато часу і ще менше інгредієнтів. Такий десерт стане чудовим варіантом як для Масляної, так і для сімейної вечері. Причому зробити його смачним зможе абсолютно кожний.

Для тесту нам потрібно:

  • 2 яйця;
  • Літр молока;
  • Борошно — 1 склянка;
  • Цукор — пара столових ложок;
  • Рослинне масло — 20 мл;
  • 2 щіпки солі.

Для крему:

  • 320 г згущеного молока;
  • 100-грамовий шматочок вершкового масла;
  • Мак — 50 р.

Послідовність:

Спершу спечемо млинці. Просіюємо в миску борошно і додаємо до неї яйця. Посипаємо все сіллю і цукром, після чого перемішуємо.

Поступово вливаючи молоко, замішуємо однорідне тісто.

В самому кінці вводимо в нього рослинне масло — це дозволить млинців не липнути до сковороді.

Випікаємо тонкі рум’яні млинці.

Складаємо їх стопкою і поки прибираємо в сторону. Нам потрібно, щоб вони охололи.

Цим часом робимо крем. З’єднуємо згущене молоко і розм’якшене масло.

Міксером збиваємо їх до однорідного стану, після чого додаємо мак. Його потрібно попередньо потримати в окропі — так він розпариться і стане більш м’яким.

У автора вийшло 30 тонких сонечок. У вас вийде приблизно стільки ж.

Змащуємо кожен млинець кремом і збираємо пиріг.

Не чіпаємо готовий десерт приблизно 30 хвилин, щоб він добре просочився. Перед подачею нарізаємо торт на шматочки і прикрашаємо на свій розсуд. Можна залишити і так. Приємного апетиту!