Млинцевий торт з маком
Для приготування цього торта потрібно зовсім небагато часу і ще менше інгредієнтів. Такий десерт стане чудовим варіантом як для Масляної, так і для сімейної вечері. Причому зробити його смачним зможе абсолютно кожний.
Для тесту нам потрібно:
- 2 яйця;
- Літр молока;
- Борошно — 1 склянка;
- Цукор — пара столових ложок;
- Рослинне масло — 20 мл;
- 2 щіпки солі.
Для крему:
- 320 г згущеного молока;
- 100-грамовий шматочок вершкового масла;
- Мак — 50 р.
Послідовність:
Спершу спечемо млинці. Просіюємо в миску борошно і додаємо до неї яйця. Посипаємо все сіллю і цукром, після чого перемішуємо.
Поступово вливаючи молоко, замішуємо однорідне тісто.
В самому кінці вводимо в нього рослинне масло — це дозволить млинців не липнути до сковороді.
Випікаємо тонкі рум’яні млинці.
Складаємо їх стопкою і поки прибираємо в сторону. Нам потрібно, щоб вони охололи.
Цим часом робимо крем. З’єднуємо згущене молоко і розм’якшене масло.
Міксером збиваємо їх до однорідного стану, після чого додаємо мак. Його потрібно попередньо потримати в окропі — так він розпариться і стане більш м’яким.
У автора вийшло 30 тонких сонечок. У вас вийде приблизно стільки ж.
Змащуємо кожен млинець кремом і збираємо пиріг.
Не чіпаємо готовий десерт приблизно 30 хвилин, щоб він добре просочився. Перед подачею нарізаємо торт на шматочки і прикрашаємо на свій розсуд. Можна залишити і так. Приємного апетиту!