Закусочний млинцевий торт з куркою і грибами
Я вже говорила, що млинцеві торти бувають не тільки солодкими. Наш останній рецепт чудово це ілюструє і тим самим відрізняється від інших. Таке частування підійде для закуски і стане відмінним доповненням дорослого столу. Головне — його правильно приготувати.
Інгредієнти для млинців:
- 1 склянка борошна;
- 2 склянки молока;
- 2 яйця;
- Щіпка солі;
- 1 ч. л. цукру;
- 2 ст. л. рослинної олії.
Послідовність:
Для особливого торта — спеціальне тісто. Щоб приготувати його, просто в глибокій мисці змішуємо всі необхідні інгредієнти. Врахуйте, що яйця і молоко повинні бути кімнатної температури.
Випікаємо млинці.
В залежності від того, якого розміру ваша сковорода, повинно вийти 10-12 млинчиків.
Для начинки потрібні інші продукти:
- 700 г курячого філе;
- 1 цибулина;
- 400 г печериць;
- Сіль і перець за смаком;
- 0.5 пучка кропу;
- 2-3 ст. л. рослинного масла.
Чистимо овочі, а філе відварюємо в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Гриби ріжемо на невеликі шматочки. Точно так само подрібнюємо цибулю.
Обсмажуємо цибулю з грибами і додаємо до них дрібно рубаний кріп. Посипаємо все сіллю і перцем. Вже остигле варене філе розрізаємо шматками і відправляємо в блендер. Робимо з нього фарш.
Змішуємо м’ясо з овочами в мисці. Якщо хочеться, додаємо перець і сіль. Начинка може бути сухуватою — в такому випадку трохи полийте її бульйоном, в якому варилася курка.
Щоб зробити соус, візьміть:
- 4 ст. л. сметани;
- 3 ст. л. майонезу;
- 150-200 г твердого сиру;
- Мелений перець і сіль.
Змішуємо майонез і сметану, перчимо і солимо їх по своєму смаку. Якщо хочеться зробити соус більш рідким, додаємо трохи молока. Сир окремо подрібнюємо за допомогою великої терки.
Беремо форму для торта і кладемо на дно два «сонечка». Промазуємо їх соусом і посипаємо начинкою. Наступний шар блін — соус тертий сир. Продовжуємо до тих пір, поки продукти не закінчаться. Останнім шаром повинен залишатися блін.
Посипаємо верх пирога сиром. Відправляємо його в духовку і запікаємо в режимі верхнього розігріву 20-25 хвилин при 180 градусах. Перед подачею нарізаємо на порції. Готово!
На цьому все, пишіть, який рецепт вам сподобався найбільше і які ще ідеї ви хотіли б бачити в моїх статтях. Всім ситних свят і приємного апетиту!