Млинцевий торт в домашніх умовах – рецепти тортів з млинців

Закусочний млинцевий торт з куркою і грибами

Я вже говорила, що млинцеві торти бувають не тільки солодкими. Наш останній рецепт чудово це ілюструє і тим самим відрізняється від інших. Таке частування підійде для закуски і стане відмінним доповненням дорослого столу. Головне — його правильно приготувати.

Інгредієнти для млинців:

  • 1 склянка борошна;
  • 2 склянки молока;
  • 2 яйця;
  • Щіпка солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Послідовність:

Для особливого торта — спеціальне тісто. Щоб приготувати його, просто в глибокій мисці змішуємо всі необхідні інгредієнти. Врахуйте, що яйця і молоко повинні бути кімнатної температури.

Випікаємо млинці.

В залежності від того, якого розміру ваша сковорода, повинно вийти 10-12 млинчиків.

Для начинки потрібні інші продукти:

  • 700 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 400 г печериць;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 0.5 пучка кропу;
  • 2-3 ст. л. рослинного масла.

Чистимо овочі, а філе відварюємо в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Гриби ріжемо на невеликі шматочки. Точно так само подрібнюємо цибулю.

Обсмажуємо цибулю з грибами і додаємо до них дрібно рубаний кріп. Посипаємо все сіллю і перцем. Вже остигле варене філе розрізаємо шматками і відправляємо в блендер. Робимо з нього фарш.

Змішуємо м’ясо з овочами в мисці. Якщо хочеться, додаємо перець і сіль. Начинка може бути сухуватою — в такому випадку трохи полийте її бульйоном, в якому варилася курка.

Щоб зробити соус, візьміть:

  • 4 ст. л. сметани;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 150-200 г твердого сиру;
  • Мелений перець і сіль.

Змішуємо майонез і сметану, перчимо і солимо їх по своєму смаку. Якщо хочеться зробити соус більш рідким, додаємо трохи молока. Сир окремо подрібнюємо за допомогою великої терки.

Беремо форму для торта і кладемо на дно два «сонечка». Промазуємо їх соусом і посипаємо начинкою. Наступний шар блін — соус тертий сир. Продовжуємо до тих пір, поки продукти не закінчаться. Останнім шаром повинен залишатися блін.

Посипаємо верх пирога сиром. Відправляємо його в духовку і запікаємо в режимі верхнього розігріву 20-25 хвилин при 180 градусах. Перед подачею нарізаємо на порції. Готово!

На цьому все, пишіть, який рецепт вам сподобався найбільше і які ще ідеї ви хотіли б бачити в моїх статтях. Всім ситних свят і приємного апетиту!