Бутерброди з горбушею на святковий стіл: прості і смачні

Для того щоб розігріти апетит гостей перед основним блюдом, можна запропонувати їм трохи різноманітних закусок. Як показує практика, “на ура” зазвичай заходять бутерброди з червоною риби. Про них і пропоную поговорити.

Як ви знаєте, різновидів червоної риби досить багато. У цій статті я вирішила приділити увагу горбуші. Саме вона і стане основним інгредієнтом всіх наших страв.

Бутерброди з горбушею не тільки підійдуть для офісного фуршету або сімейного свята, але і стануть відмінним перекусу протягом дня. А гарячі закуски зручно носити з собою на роботу: вони чудово тримають форму. Їх ми теж навчимося робити.

Мені дуже цікаво дізнатися, яке поєднання інгредієнтів здалося вам самим вдалим. Залишайте свої коментарі під статтею та поділіться власним досвідом приготування рибних бутербродів. Може бути, у вас є свої особисті хитрощі? Не приховуйте їх.

Смачні бутерброди з консервованої горбушею на святковий стіл

Якщо часу практично немає, а закуска ще не готова, консервована горбуша стане справжнім порятунком. Її не потрібно заздалегідь готувати, так що на оформлення бутербродів піде всього кілька хвилин. Що з цього виходить — дивіться самі.

Інгредієнти:

  • 240 г консервованої горбуші;
  • 1 плавлений сирок;
  • 1 варене яйце;
  • Сіль, перець;
  • 3 пір’їнки зеленої цибулі;
  • 10 шматочків пшеничного хліба;
  • 1 ст. л. легкого майонезу;
  • Свіжий огірок/помідор, зелень — для оформлення.

Послідовність:

Викладаємо консерви в миску і розминаємо їх виделкою. Додаємо сюди ж терте варене яйце, майонез і плавлений сир.

Солимо і перчимо все по своєму смаку. Висипаємо сюди ж дрібно порубаний лук. Перемішуємо.

Готуємо необхідну кількість шматочків хліба.

А потім гарненько змащуємо їх нашій начинкою. В якості прикраси використовуємо часточки свіжого помідора і огірка, а також зелень. Приємного апетиту!

Простий рецепт бутербродів з солоною горбуші з вершковим сиром і огірком

Поєднання риби і ніжного сиру — одне з найвідоміших у закусках. Тут ми доповнюємо його ще й ікрою, так що частування буде досить презентабельним. А завдяки аппетитному аромату свіжої зелені і огірка бутерброди моментально привернуть до себе увагу всіх присутніх.

Інгредієнти:

  • 6 скибочок хліба;
  • 60 г солоної горбуші;
  • Половинка свіжого огірка;
  • Пара пір’їнок зеленої цибулі;
  • 3 ч. л. червоної ікри;
  • Вершковий сир — 6 ч. л.

Послідовність:

Автор використовує житній хліб, але ви можете взяти звичайний батон або будь-який інший. Нарізаємо його красивими шматочками.

Щедро змащуємо кожен скибочку вершковим сиром.

На один край кожного шматочка кладемо огірковий гурток.

На інший скибочку горбуші.

Завершуємо оформлення бутербродів з червоною ікрою і зеленню (рубаним зеленим луком).

Приємного апетиту!

Святкові бутерброди з горбушею і ківі

Цей рецепт я знайшла зовсім випадково, але по-моєму, він вартий уваги. В оригіналі автор використовує слабосоленої лосось, але ви без проблем можете замінити його на горбушу. Це незвичайне, але до речі теж досить відоме поєднання. Для тих, хто не боїться експериментів.

Інгредієнти:

  • Хліб для тостів — 6 скибочок;
  • 100 г риби;
  • 2 ківі;
  • Листовий салат для оформлення;
  • 40 г сирного сиру.

Послідовність:

Викладаємо хліб на деко. Підсушуємо його в духовці 3-5 хвилин при 200 градусах. Так він буде хрустким, але залишиться м’яким всередині.

Коли шматочки охолонуть, намазуємо на них сирний сир.

Зверху на край кожного бутерброда кладемо гурток ківі. Зрозуміло, шкірку з ківі попередньо потрібно зняти.

Далі додаємо салат і шматочок риби.

Закуска готова. Якщо у вас хліб іншої форми, оформлення страви може виглядати інакше. Приємного апетиту!

Гарячі бутерброди з сиром і горбушею в духовці

Гарячі бутерброди виходять завжди апетитніше звичайних. Тому, якщо у вас є в запасі трохи часу, зверніть увагу на цей рецепт. Як я вже говорила, таку закуску зручно брати з собою, тому можливо вона стане для вас одним з варіантів повсякденного перекусу.

Інгредієнти:

  • Багет — 1 шт.;
  • Філе сирої або солоної горбуші — 800 г;
  • Спеції за смаком;
  • Вершкове масло;
  • Твердий сир — за бажанням;
  • Сіль соєвий соус — за смаком.

Послідовність:

Якщо горбуша сира, то беремо ніж і дрібно рубаємо її.

Далі посипаємо сіллю і спеціями і залишаємо на 15 хвилин. Якщо риба солона, то просто подрібнюємо.

Нарізаємо хліб красивими скибочками. Змащуємо кожен з них вершковим маслом. Зверху викладаємо шматочки горбуші і відправляємо закуску в духовку. Запікаємо бутерброди 10 хвилин при 200 градусах.

Якщо хочете використовувати сир, то натріть його і перед запіканням посипте їм заготовки. Вийде красива рум’яна кірочка. Приємного апетиту!

Бутерброди з багета з цибулею і горбушею

Ну і ще трохи гарячих бутербродів вам на завершення. Навіть не знаю, який з них готується швидше, але дуже смачними виходять обоє. Втім, краще спробуйте і переконайтеся самі.

Інгредієнти:

  • Багет — 1 шт.;
  • Банку консервованої горбуші;
  • 2 яйця;
  • Рослинна олія для смаження;
  • 2 невеликих цибулини.

Послідовність:

Спочатку приготуємо начинку. Розминаємо консерви виделкою і змішати з сирими яйцями.

Додаємо до них дрібно нарізану цибулю.

Не шкодуючи начинки, покриваємо їй скибочки хліба.

Обсмажуємо бутерброди на олії з обох сторін — починаємо з намазала.

Прикрашаємо закуску зеленню і подаємо до столу.

Дуже смачний бутерброд з копченою горбушею на Новий рік

Ну наостанок, ловіть ще один класний шедевр, оформляйте також, адже під новий рік завжди хочеться чогось незвичайного і оригінального.

От і все. Сподіваюся, що ці рецепти допоможуть вам в оформленні столу або просто різноманітять ваш раціон.