Капустяні котлети (кращі рецепти)

Капустяні котлети з фаршем — дуже смачно!

Ці котлети незвичайні, в тому плані, що вони без яєць та борошна. Коли мені дали цей рецепт, я вирішила, що просто забули про очевидні продукти, а виявилося що можна обійтися без цих інгредієнтів. За рахунок того, що капуста і цибуля перекручуються в м’ясорубці, при з’єднанні з фаршем виходить досить і в’язка однорідна структура, яка не розвалюється при смаження.

Тільки перед публікацією заготовок на сковороду, потрібно змочити руки холодною водою.

Інгредієнти:

  • Капуста — 500 г
  • Фарш курячий — 300 г
  • Цибуля — 250 г
  • Сіль — 1,5 ч. л
  • Перець чорний мелений, спеції — за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Послідовність:

Очищаємо цибулю від лушпиння, ріжемо на чотири частини. Капусту миємо, видаляємо качан, ріжемо на частини середні за величиною. Пропускаємо через м’ясорубку овочі. Додаємо до фаршу.

Солимо, перчимо, посипаємо улюбленими приправами і добре перемішуємо лопаткою до однорідної консистенції.

Наливаємо у фритюрницю масло, ставимо на вогонь. Формуємо з фаршу котлети вологими руками, щоб вони не прилипали до пальців, і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.

Подаємо до столу в гарячому вигляді. Удачі!

Пісні котлети від Ю. Висоцької з капустою

Якщо наближається посаду або ви на дієті, рецепт для вас від Юлії Висоцької як раз в допомогу. Картопля, морква, вівсяні пластівці, зелень і приправи з капустою, в поєднанні просто бомба! У хорошому сенсі!

Мої дітки дуже їх люблять, не дивлячись на те, що в них немає м’яса. Ми, дівчатка на кухні можемо творити справжні шедеври, оригінальні страви, нітрохи не поступаючись їжі в ресторанах. Головне правило це взяти якісні продукти, правильний рецепт і гарний настрій.

Інгредієнти:

  • Капуста — 200 г
  • Морква — 1 шт
  • Картопля варена — 1 шт
  • Цибуля — 1 шт
  • Пластівці геркулес — 3 ст. л
  • Часник — 2 зубчики
  • Кмин — 1/2 ч. л
  • Зелень петрушки — 3 гілочки
  • Рослинна олія — 30 мл
  • Сухарі панірувальні — 4 ст. л
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком

Послідовність:

Капусту очистити від верхнього листя. Ріжемо на середні шматочки. Потім опускаємо їх у кип’ячену воду і варимо хвилин п’ять. Обов’язково посоліть рідина по смаку. Зливаємо воду через друшляк, посипаємо кмином овоч.

Перекладаємо в блендер і подрібнюємо.

Знімаємо з моркви овочечисткою шкірку, з лука видаляємо лушпиння. Оранжевий овоч трьом на дрібній тертці, а цибулю дрібно ріжемо. Викладаємо на сковороду і смажимо до золотистого кольору цибулі на соняшниковій олії.

Картоплю натираємо на тертці. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Моєму петрушку і дрібно рубаємо ножем. Все змішуємо в мисці, додавши пластівці і спеції.

Все ретельно перемішуємо, щоб геркулес набух, залишимо масу на 10 хвилин.

Наливаємо олію у сковорідку, сформовані котлети обвалюють у панірувальних сухарях і обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні. Приємних відкриттів!