Котлети з капусти без м’яса з манкою і яйцем
Цей рецепт без м’яса з манкою мені підказала сусідка Таня. Дуже смачний, хоча домашнім я готую з куркою або яловичим фаршем, так як мої чоловіки не поділяють моє бажання менше їсти м’яса і більше овочів.
І все ж одного разу я готувала за цим рецептом і вам раджу, зі сметаною неймовірний смак. Тут я використала не сиру капусту, а запаривала її окропом, котлети стали ніжніше і соковитіше.
Інгредієнти:
- Капуста — 1 качан
- Манка — 4-5 ст. л
- Масло вершкове — 4 ст. л
- Яйце — 1 шт
- Жовток курячий — 2 шт
- Сіль — за смаком
- Перець — за смаком
- Сухарі панірувальні
Послідовність:
Знімаємо з капусти верхні забруднені листя, тому її можна не мити. Прибираємо качан, так як її не вживаємо в їжу. Як можна менше шаткуємо за допомогою спеціальної терки або ножа.
Солимо капусту і залишаємо настоятися приблизно десять хвилин, вона просочиться сіллю і дасть сік. У каструлю наливаємо воду, ставимо на плиту кип’ятити.
Потім віджимаємо сік руками, як показано на фотографії, капусту заливаємо окропом і залишаємо на п’ять хвилин. Після закінчення часу знову віджимаємо, тим самим позбавляємося від зайвої рідини.
В капусту додаємо манку, перемішуємо.
Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо його в жовтки, розбиваємо одне ціле яйце і все збиваємо. Перед тим як вийняти вміст яйця, добре їх вимийте з милом, тим самим забезпечите себе від попадання мікробів зі шкарлупи в суміш.
Вливаємо яєчну суміш в капусту і залишаємо на 10 хвилин.
Беремо однією рукою частина фаршу, другий допомагаємо формувати котлетки. Обвалюємо повністю в сухарях і викладаємо на сковороду, закрити кришкою.
Обсмажуємо вкусняшки на рослинній олії з обох боків на середньому вогні до готовності.
До гарячих котлеткам відмінно підійде сметанка!
Приємного апетиту!