Канапе для фуршету на святковий стіл (прості і смачні рецепти канапе на шпажках)

Святковий рецепт канапе на шпажках з креветками і беконом

Не менш вишуканою є і закуска з креветок і бекону. Так, інгредієнти не найдешевші, але результат у вигляді соковитих і ароматних канапешок варто того!

Інгредієнти:

  • 400 г тигрових креветок;
  • 100 г соєвого соусу;
  • Зубчик часнику;
  • 1 ч. л. кленового сиропу;
  • 70 г бекону;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 1 ст. л. лимонного соку.

Послідовність:

Спочатку зробимо маринад. Для цього змішуємо лимонний сік з соєвим соусом. Додаємо кленовий сироп, подрібнений часник. Посипаємо все сіллю і перцем. За бажанням доповнюємо тертим імбиром.

Варимо і чистимо креветки. Кладемо їх в маринад і не чіпаємо 40 хвилин.

Після закінчення цього часу дістаємо, загорнути в бекон і нанизуємо на шпажки. Обсмажуємо креветки в беконі на сковороді без масла. По парі хвилин з кожного боку. Після цього знімаємо зі шпажок або прямо так подаємо до столу.

Недорогий рецепт канапе зі шпротами

Це бюджетний, але теж вартий уваги варіант закуски. В основі цих канапе — звичайні шпроти. І кілька інших продуктів, які напевно знайдуться у кожного вдома.

Інгредієнти:

  • 1 середня морквина;
  • Шпроти;
  • Зубчик часнику;
  • 1 середня цибулина;
  • 60 г сиру;
  • Майонез;
  • Сіль і перець;
  • Свіжий огірок;
  • Хліб;
  • Рослинне масло.

Послідовність:

Ріжемо хліб на невеличкі шматочки і обсмажуємо їх на рослинному маслі. Смажимо до тих пір, поки не з’явиться легка золотава скоринка. Масла потрібно небагато.

Моркву тремо, цибулю дрібно ріжемо. Солимо і перчимо їх за смаком, а потім разом обсмажуємо.

Сир подрібнюємо за допомогою терки.

Додаємо його до цибульно-морквяної суміші. Перемішуємо. Сюди ж додаємо пропущений через прес часник. Заправляємо отриману начинку майонезом по своєму смаку.

Викладаємо шар начинки на кожен шматочок хліба. Зверху кладемо шпроти. Завершуємо оформлення закуски пластинками свіжого огірка і закріплюємо все шпажками. Приємного апетиту!