Святковий рецепт канапе на шпажках з креветками і беконом
Не менш вишуканою є і закуска з креветок і бекону. Так, інгредієнти не найдешевші, але результат у вигляді соковитих і ароматних канапешок варто того!
Інгредієнти:
- 400 г тигрових креветок;
- 100 г соєвого соусу;
- Зубчик часнику;
- 1 ч. л. кленового сиропу;
- 70 г бекону;
- Сіль і перець за смаком;
- 1 ст. л. лимонного соку.
Послідовність:
Спочатку зробимо маринад. Для цього змішуємо лимонний сік з соєвим соусом. Додаємо кленовий сироп, подрібнений часник. Посипаємо все сіллю і перцем. За бажанням доповнюємо тертим імбиром.
Варимо і чистимо креветки. Кладемо їх в маринад і не чіпаємо 40 хвилин.
Після закінчення цього часу дістаємо, загорнути в бекон і нанизуємо на шпажки. Обсмажуємо креветки в беконі на сковороді без масла. По парі хвилин з кожного боку. Після цього знімаємо зі шпажок або прямо так подаємо до столу.
Недорогий рецепт канапе зі шпротами
Це бюджетний, але теж вартий уваги варіант закуски. В основі цих канапе — звичайні шпроти. І кілька інших продуктів, які напевно знайдуться у кожного вдома.
Інгредієнти:
- 1 середня морквина;
- Шпроти;
- Зубчик часнику;
- 1 середня цибулина;
- 60 г сиру;
- Майонез;
- Сіль і перець;
- Свіжий огірок;
- Хліб;
- Рослинне масло.
Послідовність:
Ріжемо хліб на невеличкі шматочки і обсмажуємо їх на рослинному маслі. Смажимо до тих пір, поки не з’явиться легка золотава скоринка. Масла потрібно небагато.
Моркву тремо, цибулю дрібно ріжемо. Солимо і перчимо їх за смаком, а потім разом обсмажуємо.
Сир подрібнюємо за допомогою терки.
Додаємо його до цибульно-морквяної суміші. Перемішуємо. Сюди ж додаємо пропущений через прес часник. Заправляємо отриману начинку майонезом по своєму смаку.
Викладаємо шар начинки на кожен шматочок хліба. Зверху кладемо шпроти. Завершуємо оформлення закуски пластинками свіжого огірка і закріплюємо все шпажками. Приємного апетиту!