Калачики з сиру, смажені на олії – швидко, просто і смачно

Якщо ви любите експериментувати з сніданками, то ця стаття, напевно, буде вам цікава. Сьогодні ми з вами поговоримо про такому незвичайному ласощі, як калачики з сиру. Так, частування виходить калорійним, але яким смачним (як і млинці)! З таким початком дня настрій точно до самого вечора буде на висоті.

Як зазвичай, представляю вашій увазі кілька рецептів, які мені вдалося знайти. Кожен з них був по-своєму гідним, сподіваюся, що такими їх знайдете і ви. Сирні калачики — це відмінне доповнення до молока або кави. А всього лише однієї пачки сиру буде достатньо, щоб зробити їх досить багато.

Строгих правил тут немає, але можу дати все ж пару рекомендацій. Слідкуйте за тим, щоб сир не був надто рідким, інакше ваші калачики втратять форму при смаженні. І не беріть занадто багато борошна: у такому випадку вони будуть навпаки розсипатися. Постарайтеся замісити в міру щільне м’яке тісто — якщо знадобиться, відступивши для цього від варіанту і додати відсутні інгредієнти.

На цьому все, бажаю вам удачі і звичайно ж чекаю коментарів під статтею. Напишіть, які ще рецепти ви хотіли б бачити на сторінках мого блогу, і я обов’язково врахую ваші побажання. А поки що — читаємо.

Рецепт калачиків з сиру, смажених на рослинному маслі

Найчастіше сирні калачі готуються у фритюрі, але насправді ви можете просто посмажити їх на сковороді. Випічка від цього буде нітрохи не гірше. Саме такий спосіб приготування ілюструє перший рецепт, ласощі по якому виходять просто відмінними.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 160 г борошна + трохи, щоб присипати стіл;
  • Пара дрібок солі;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 3 ст. л. рослинного масла без запаху;
  • 1 ст. л. цукру.

Послідовність:

Викладаємо в миску сир. Додаємо до нього цукор і сюди ж розбиваємо яйце. Перетираємо все виделкою.

Окремо змішуємо розпушувач з борошном. Вводимо отриману суміш в тісто.

Замішуємо тісто і розгортаємо його в не надто тонкий пласт. За допомогою форм різного діаметра вирізаємо калачики.

Обсмажуємо кулінарні вироби на сковороді, змазаній рослинною олією. Попередньо її потрібно розігріти.

Зі сковороди готові калачі перекладаємо відразу ж на паперовий рушник. Воно вбере в себе зайвий жир.

Посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Сирні калачики, смажені у фритюрниці — швидко, просто і смачно

Цей варіант вже більш класичним. Ліпимо калачики і смажимо їх у фритюрі, як прийняті. Не захоплюйтеся ласощами, якщо ви стежите за своєю фігурою — калорійність його єдиний мінус.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 1 склянка цукру;
  • Щіпка солі;
  • 3 яйця;
  • 0.5 ч. л. солі + оцту;
  • Цукрова пудра;
  • 1.5-2 склянки борошна;
  • Соняшникова олія для смаження.

Послідовність:

Викладаємо в миску сир. Добре, якщо у вас є можливість використовувати домашній, а не магазинний.

Додаємо до нього цукор, сіль і поки тільки одне яйце.

Подрібнюємо все з допомогою блендера. По одному додаємо та інші яйця, перемішуючи кожне окремо.

Вводимо в отриману масу соду, гашену оцтом.

А потім порціями — просіяне борошно.

Замішуємо тісто для наших калачиків. Воно повинно вийти дуже м’яким і ніжним.

Ділимо його на невеликі шматочки, кожен з яких розгортаємо в пласт товщиною 1 мм Робимо в центрі дірку — виходять бублики. Обсмажуємо їх в гарячому рослинному маслі до рум’яного кольору з обох сторін.

Перед подачею викладаємо плюшки на серветку (щоб з них стекла олія) і посипаємо пудрою. Приємного апетиту!

Як робити калачики з сиром і згущеним молоком

Будь-яке частування стане краще, якщо додати до нього згущене молоко. Не виключенням будуть і сирні калачі. У цьому рецепті ми підемо трохи далі та використовуємо також горіхи: вийде дуже смачно!

Інгредієнти:

  • 100 г сиру;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. згущеного молока;
  • Цукрова пудра;
  • Жменя волоських горіхів;
  • 4 ст. л. борошна + ще трохи, щоб присипати стіл;
  • Щіпка ваніліну;
  • Рослинна олія;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Послідовність:

Автор використовує домашній сир, але ви можете взяти і покупної — головне переконайтеся в його якості.

Змішуємо його з яйцем і цукром. Додаємо щіпку ваніліну.

Вводимо в тісто розпушувач і 4 ложки борошна.

Замішуємо його руками.

Ліпимо з тіста кілька кульок і викладаємо їх на стіл, присипаний борошном.

Розкачуємо кожен кульку в коржик і робимо в його центрі отвір. Зручно для цього використовувати кришечку від пляшки.

Обсмажуємо кожен отриманий бублик в олії з обох сторін.

Готові вироби відразу ж кладемо на серветку, щоб вона ввібрала в себе зайвий жир.

Перед подачею поливаємо калачики згущеним молоком і посипаємо подрібненим горіхом.

При бажанні можна додати також цукрової пудри. Готово!

А ще один кулінарний шедевр, дивіться відеосюжет і готуйте з задоволенням і на здоров’я.

На цьому все. Радуйте своїх близьких, звичайно ж, не забуваючи про себе. Всім приємного апетиту!