24. Акі
Стилі плоди аки іноді виглядають лякаюче, тому що вони лопаються, і на поверхню проступає м’якоть і шкірка. Акі оригінальний горіховий смак, але незрілі плоди отруйні, і обов’язково потрібна спеціальна обробка.
25. Амбарелла
Черговий екзотичний фрукт, який легко переплутати то з яблуком, то зі сливою. М’якуш досить твердий і навіть хрумкий, за смаком наближений до манго і ананасу. З амбарели виходить чудове варення.
26. Лонган
Маленькі фрукти схожі то на картоплю, то на задеревенілий ківі. Шкірка жорстка і зовсім неїстівна, а ось усередині фрукт – солодкий, соковитий та ароматний.
27. Помело
Великий цитрус нагадує дуже великий грейпфрут, але м’якуш у нього частіше жовтий і набагато солодший. У помело дуже сильний, різкий та складний цитрусовий аромат.
28. Кумкват
Дрібний симпатичний цитрус нагадує крихітні апельсини, тільки покисліший. Напрочуд плоди не потрібно чистити, і можна їсти цілком. У кумквату дуже різкий цитрусовий аромат, якого потім складно позбутися.
29. Лонгконг
Найближчий родич лонгана ще більше нагадує жовту картоплю.А ось серцевина знову схожа на зубчики часнику. У часточок незвичайний солодкий смак, але в них можуть траплятися гіркі кісточки.
30. Бам-балан
Багато хто чув про бам-балан, як про екзотичний фрукт зі смаком борщу. І це правда! Саме тому на батьківщині Борнео з нього охоче готують гарніри.