8.Мангустін
Плоди нагадують дрібне фіолетове яблуко або тикування. Шкірка щільна, товста і неїстівна, а м’якоть нагадує зубчики часнику. Але, незважаючи на оманливу зовнішність, солодкі плоди.
9. Маракуя
Маракуйя по праву вважається одним із найкорисніших екзотичних фруктів. А ще її широко використовують у кулінарії та для прикрас. Кісточки займають значну частину плоду, але вони теж їстівні та смачні.
10. Тамарінд
Насправді це бобове, і це фінік. Але без такого виразного кисло-солодкого смаку добірка була б неповною. Тамарінд широко використовують у кулінарії від солодощів до вустерського соусу.
11. Пітахайя
Той самий фрукт дракона – насправді кактусовий плід. Зовні червона шкірка, а всередині – м’яка біла м’якоть щедро усіяна кісточками. Їдять її зазвичай ложкою прямо зі шкірки. Смак досить нейтральний.
12.Пепіно
Найчастіше плоди пепіно яскраво жовті з помітними фіолетовими смужками.У смаку переплітаються огіркові, гарбузові та динні нотки. Але важливо вловити саме момент стиглості, тому що фрукти, що недозріли і перезріли, однаково несмачні.
13. Нойна
Плоди схожі на яблуко, тільки зелене та лускате. Шкірку незручно зчищати, але під нею ховається солодка запашна серцевина. Головне, щоб фрукт був стиглий, інакше нойна майже неїстівна.
14. Маммея
На вигляд, типу м’якоті і смаку мамея схожа на суміш абрикоса і манго. Плоди виростають дуже великими, до 20 см, з однією або декількома кісточками всередині.
15. Дуріан
Про легендарний запах дуріану чули навіть ті, хто ніколи не бачив цей екзотичний фрукт. Гігантські плоди часто забороняють брати транспорт або готелі. А ось м’якоть дуже ніжна, майже цукеркова та корисна.