16. Наранхілла
За непримітною зовнішністю пухнастого жовтого помідора – соковита м’якоть із полунично-ананасовим смаком.Наранхілла дуже популярна у приготуванні коктейлів та десертів.
17. Гуава
Зовнішньо цілий фрукт нагадує грушу, але в розрізі його неможливо сплутати ні з чим. Гуаву можна їсти разом із шкірочкою та кісточками – це не тільки смачно, але ще й корисно для травлення.
18. Жаботикабу
За оригінальною назвою ховається ще оригінальніший зовнішній вигляд. Грона з округлих фіолетово-коричневих плодів ростуть прямо на стовбурі дерева. М’якуш ідеально підходить для напоїв, соків, варення та інших заготовок.
19. Салак
Або як його ще іноді називають – ракум. Коричневі плоди-вершки вкриті дрібними колючками. Тому салак потрібно акуратно чистити ножем. М’якуш за смаком схожий чи на грушу, чи на хурму.
20. Куруба
Зовні куруба нагадує кабачок або огірок, а всередині – соковита м’яка серцевина з кісточками. Вміст стиглого плода обов’язково буде насиченого оранжево-коричневого кольору.З куруби роблять цікаве вино.
21. Папайя
Папайя вже досить популярна та звична у всьому світі. Це великий фрукт, що формою нагадує диню або гарбуз. Яскрава помаранчева м’якуш дуже ніжна. А недозрілу папайю використовують у салатах та основних стравах.
22. Чомпу
Кумедні фігурні плоди схожі на яблуко або на ребристий помідор. Смак чомпу непримітний, але це один із найефективніших екзотичних фруктів для вгамування спраги.
23. Карамбол
Тропічна зірка справді схожа на зірку у розрізі. Від частини карамбола нагадує яблуко, так що і їсти її можна прямо зі шкіркою. До речі, плоди дуже соковиті і допомагають упоратися зі спрагою.