Як завести тісто на млинці на молоці? Класичні рецепти

Що може бути приємніше, ніж відчути, ще не встаючи з ліжка, аромат свіжоспечених млинців, що поширюється рано вранці по всьому будинку? Хороший сніданок задає настрій на весь день! І тому сьогодні ми з вами будемо вчитися його готувати: зрозуміло, не тільки для себе, але і для своїх рідних.

У цій статті я вирішила не експериментувати і поговорити про те, як готуються звичайні млинці на молоці. Незважаючи на те, що це частування робив кожен хоча б раз у своєму житті, дійсно хороших рецептів, як і раніше, залишається не так вже багато. А адже саме від цього залежить успіх нашої з вами затії!

Нижче я пропоную вам кілька варіантів, які мені здаються гідними уваги. Не сумніватися в якості способів приготування дозволяють і численні позитивні відгуки про кожного з них. Так що сміливо купуйте все необхідне і вирушайте на кухню.

Як завжди, я буду чекати від вас зворотного зв’язку і з задоволенням прочитаю всі ваші коментарі під статтею. Не бійтеся писати, якщо щось вам не сподобалося: потрібно вчитися на помилках, але краще все-таки на чужих. Тому, якщо ви вкажете на неточність в рецепті і допоможете зробити цю статтю краще, ми всі будемо тільки вам вдячні.

Тісто для млинців на молоці за класичним рецептом

Починаємо з ось такого нескладного варіанти. Напевно ви не раз зустрічали його в різних варіаціях. Тут тільки самі основні інгредієнти. Але не варто думати, що від їх кількості залежить і якість страви. Це зовсім не так, і зараз ми в цьому самостійно переконаємося.

Нам знадобиться:

  • 400 г борошна;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 3 яйця;
  • 0.5 л молока;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 0.5 ч. л. солі.

Послідовність:

Після того як всі приготовані інгредієнти, можемо замішувати тісто. Першим кроком, звичайно ж, розбиваємо яйця і додаємо до них цукор і сіль.

Збиваємо вміст миски віночком до тих пір, поки всі крупинки цукру не розчиняться.

Далі просіваємо в масу борошно. Нехай вас не дивує порядок дій. Молоко ми додамо трохи пізніше – це дозволить нам більш швидко позбутися від сухих грудок.

Перемішали? Вливаємо приблизно третину молока від наявного у нас кількості. Паралельно відразу ж розмішуємо інгредієнти.

На цьому етапі тісто вийде досить густим.

Продовжуємо вливати молоко до тих пір, поки воно не закінчиться. В результаті у нас вийде ось така досить ніжна маса.

Ну і в кінці додаємо масло. Так наші млинці можна буде смажити на сковороді, не змащуючи її перед кожним заходом.

Готове. Залишилося тільки розжарити сковороду і напекти смачних ароматних млинчиків для всієї родини.

Приємного апетиту!

А ось вам ще один варіант приготування, млинці виходять візерункові, як у бабусі, дивіться відео з каналу ютуб:

Як завести тісто з яйцями, щоб млинці вийшли з дірочками

Наш наступний майстер-клас не менш цікавий. Завжди мріяли навчитися готувати млинці з дірочками, як на картинках? Тоді читайте уважно! За допомогою докладних покрокових фотографій автор рецепта показує нам, як за 15 хвилин досягти такого ж результату.

Спочатку розглянемо список інгредієнтів:

  • Борошно – 1 склянка;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Сіль – 0.5 ч. л.;
  • Вода – 1 склянка;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Молоко – 1 стакан.

Послідовність:

Початок у нас таке ж, як і в минулий раз. Розбиваємо в миску яйця, а потім з’єднуємо їх з сіллю і цукром.

Додаємо половину молока. Його, до речі, краще попередньо розігріти до 36-37 градусів: так млинці будуть більш пишними.

Перемішуємо інгредієнти віночком до тих пір, поки не вийде однорідна суміш.

Додаємо невеликими порціями борошно (обов’язково просіяне!).

Коли тісто стане досить густим, вливаємо в миску решту молока і домішують до кінця.

Майже всі. Тепер додаємо рослинне масло і окріп, і тісто можна вважати готовим.

Випікаємо з нього рум’яні паляниці.

Ось такими ніжними і ажурними вони вийшли.

Якщо хочете приготувати млинці з м’ясної (або інший несолодкої) начинкою, просто використовуйте менше цукру. Приємного апетиту!

Класичний рецепт млинців на 1 літр молока

Наступний варіант приготування млинців напевно сподобається вам своєю простотою. Давайте подивимося, що нам знадобиться для того, щоб порадувати таким частуванням своїх близьких.

До речі, зовсім забула сказати: не бійтеся експериментувати з різними начинками або топінгами! Це дозволить вам подавати до столу буквально кожен день нове блюдо, навіть якщо основа (тісто) буде завжди одна.

Інгредієнти:

  • 400 г борошна;
  • Сіль на кінчику ножа;
  • 4 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 л молока.

Послідовність:

Змішуємо сирі яйця з цукром і додаємо до отримання легкої повітряної маси.

Періодично розбавляючи молоком, поступово вводимо муку і сіль. Ретельно перемішуємо інгредієнти.

Залишаємо тісто на 20 хвилин. Після цього додаємо в нього рослинне масло.

Смажимо смачні сонечка і подаємо їх до столу з коханою добавкою. Приємного апетиту!

Як приготувати заварне тісто для млинців з молоком і водою

Якщо додати в млинцеве тісто окріп, то млинці будуть більш ніжними і повітряними. Цю хитрість знають багато господинь і давно нею користуються. А тепер про це секреті будете знати і ви, завдяки нашому наступному чудовому способом приготування.

Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 7 ст. л. рослинного масла;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • Приблизно 220 г борошна;
  • 2 ст. л. цукрової пудри;
  • 1 склянку окропу;
  • 2 яйця;
  • ¼ Ч. л. ваніліну.

Послідовність:

У миску розбиваємо сирі яйця. Додаємо до них цукрову пудру і ванілін. Перемішуємо.

Вливаємо молоко. Знову ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

Змішуємо борошно з розпушувачем. Порціями всипаючи її в миску, замішуємо досить густе тісто (як для оладок). При необхідності борошна можна взяти трохи більше.

Розбавляємо наше густе тісто окропом і швидко перемішуємо. Краще вливати його тонкою цівкою, інакше сирі яйця у складі маси можуть згорнутися від різкого перепаду температур.

Ну і на завершення додаємо рослинне масло, щоб наші млинці не прилипали до сковороді. Готово!

Випікаємо заготовки і подаємо до столу, поливши їх згущеним молоком або холодною сметаною. Приємного апетиту!

Тонкі млинці з дірочками на молоці з окропом

Цей рецепт заснований на тому ж принципі, що і попередній. Робимо заварне тісто – отримуємо приголомшливий результат. Такій гостині будуть раді всі ваші близькі. Ось побачите, ще доведеться готувати добавку!

Інгредієнти:

  • Молоко, окріп, борошно – по 1 склянці;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 0.5 ч. л. солі.

Послідовність:

Розбиваємо яйця в миску і додаємо до них сіль. Збиваємо інгредієнти віночком кілька хвилин, поки на поверхні маси не з’являться бульбашки. Щоб заощадити час, можна взяти міксер.

Додаємо цукор. Знову збиваємо масу.

Далі вводимо молоко.

Потроху просіюємо в миску борошно. Ретельно перемішуємо, щоб у тісті не залишилося грудочок.

Вийде маса, за консистенцією схожа на згущене молоко. Залишаємо приблизно на годину, щоб ті грудочки, які не вдалося розмішати, розчинилися самі.

Через годину продовжуємо.

Розводимо соду в склянці окропу. Виливаємо його в наше тісто.

Ну і потім додаємо масло. Заважаємо, поки тісто не стане повністю однорідним.

Воно буде досить рідким, але нехай вас це не бентежить.

Розігріваємо сковороду і змащуємо її маслом для нашого першого млинця. Випікаємо.

Далі додавати масло не обов’язково – воно вже є в самому тесті.

Приємного апетиту!

Рецепт млинців без яєць з молоком

Ну і завершує нашу прекрасну добірку ось цей рецепт молочних млинці без яєць. Це відмінний варіант як для вегетаріанського харчування, так і для живлення в Пост – тому раджу взяти на замітку. Буквально 10 хвилин, і на вашому столі апетитне і досить ситна ласощі з приголомшливим смаком.

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;
  • 2 склянки молока;
  • 0.5 ч. л. соди;
  • 1 ст. л. соди;
  • 50 мл рослинного масла;
  • Сіль за смаком.

Послідовність:

Беремо глибоку миску і виливаємо в неї молоко.

Змішуємо його з сухими інгредієнтами. Додавати їх краще порціями, щоб було зручніше заважати.

Залишаємо тісто на 30 хвилин. Тоді воно стане більш густим. Якщо після закінчення цього часу ви побачили, що тісто дуже рідке, то додайте ще борошна, якщо занадто густе – води або молока. На цьому ж етапі вводимо в масу рослинне масло.

Тепер можемо випікати млинці. Краще це робити на товстостінній сковороді.

Ось такими рум’яними вони виходять.

Як бачите, нічого складного.

Завдяки цим нескладним рецептами, ви навчитеся готувати млинці на молоці, навіть якщо ви не робили цього раніше. Ваші близькі будуть вдячні вам за турботу, тому не лінуйтеся і порадуйте їх ароматним сніданком, приготованим своїми руками. Пригощати не менш приємно, ніж пригощатися. Приємного апетиту!

(Visited 1 times, 1 visits today)