Як завести тісто на млинці на молоці? Класичні рецепти

Як приготувати заварне тісто для млинців з молоком і водою

Якщо додати в млинцеве тісто окріп, то млинці будуть більш ніжними і повітряними. Цю хитрість знають багато господинь і давно нею користуються. А тепер про це секреті будете знати і ви, завдяки нашому наступному чудовому способом приготування.

Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 7 ст. л. рослинного масла;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • Приблизно 220 г борошна;
  • 2 ст. л. цукрової пудри;
  • 1 склянку окропу;
  • 2 яйця;
  • ¼ Ч. л. ваніліну.

Послідовність:

У миску розбиваємо сирі яйця. Додаємо до них цукрову пудру і ванілін. Перемішуємо.

Вливаємо молоко. Знову ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

Змішуємо борошно з розпушувачем. Порціями всипаючи її в миску, замішуємо досить густе тісто (як для оладок). При необхідності борошна можна взяти трохи більше.

Розбавляємо наше густе тісто окропом і швидко перемішуємо. Краще вливати його тонкою цівкою, інакше сирі яйця у складі маси можуть згорнутися від різкого перепаду температур.

Ну і на завершення додаємо рослинне масло, щоб наші млинці не прилипали до сковороді. Готово!

Випікаємо заготовки і подаємо до столу, поливши їх згущеним молоком або холодною сметаною. Приємного апетиту!

Тонкі млинці з дірочками на молоці з окропом

Цей рецепт заснований на тому ж принципі, що і попередній. Робимо заварне тісто – отримуємо приголомшливий результат. Такій гостині будуть раді всі ваші близькі. Ось побачите, ще доведеться готувати добавку!

Інгредієнти:

  • Молоко, окріп, борошно – по 1 склянці;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 0.5 ч. л. солі.

Послідовність:

Розбиваємо яйця в миску і додаємо до них сіль. Збиваємо інгредієнти віночком кілька хвилин, поки на поверхні маси не з’являться бульбашки. Щоб заощадити час, можна взяти міксер.

Додаємо цукор. Знову збиваємо масу.

Далі вводимо молоко.

Потроху просіюємо в миску борошно. Ретельно перемішуємо, щоб у тісті не залишилося грудочок.

Вийде маса, за консистенцією схожа на згущене молоко. Залишаємо приблизно на годину, щоб ті грудочки, які не вдалося розмішати, розчинилися самі.

Через годину продовжуємо.

Розводимо соду в склянці окропу. Виливаємо його в наше тісто.

Ну і потім додаємо масло. Заважаємо, поки тісто не стане повністю однорідним.

Воно буде досить рідким, але нехай вас це не бентежить.

Розігріваємо сковороду і змащуємо її маслом для нашого першого млинця. Випікаємо.

Далі додавати масло не обов’язково – воно вже є в самому тесті.

Приємного апетиту!