Як завести тісто з яйцями, щоб млинці вийшли з дірочками
Наш наступний майстер-клас не менш цікавий. Завжди мріяли навчитися готувати млинці з дірочками, як на картинках? Тоді читайте уважно! За допомогою докладних покрокових фотографій автор рецепта показує нам, як за 15 хвилин досягти такого ж результату.
Спочатку розглянемо список інгредієнтів:
- Борошно – 1 склянка;
- Цукор – 2 ст. л.;
- Сіль – 0.5 ч. л.;
- Вода – 1 склянка;
- Яйця – 2 шт.;
- Рослинна олія – 2 ст. л.;
- Молоко – 1 стакан.
Послідовність:
Початок у нас таке ж, як і в минулий раз. Розбиваємо в миску яйця, а потім з’єднуємо їх з сіллю і цукром.
Додаємо половину молока. Його, до речі, краще попередньо розігріти до 36-37 градусів: так млинці будуть більш пишними.
Перемішуємо інгредієнти віночком до тих пір, поки не вийде однорідна суміш.
Додаємо невеликими порціями борошно (обов’язково просіяне!).
Коли тісто стане досить густим, вливаємо в миску решту молока і домішують до кінця.
Майже всі. Тепер додаємо рослинне масло і окріп, і тісто можна вважати готовим.
Випікаємо з нього рум’яні паляниці.
Ось такими ніжними і ажурними вони вийшли.
Якщо хочете приготувати млинці з м’ясної (або інший несолодкої) начинкою, просто використовуйте менше цукру. Приємного апетиту!
Класичний рецепт млинців на 1 літр молока
Наступний варіант приготування млинців напевно сподобається вам своєю простотою. Давайте подивимося, що нам знадобиться для того, щоб порадувати таким частуванням своїх близьких.
До речі, зовсім забула сказати: не бійтеся експериментувати з різними начинками або топінгами! Це дозволить вам подавати до столу буквально кожен день нове блюдо, навіть якщо основа (тісто) буде завжди одна.
Інгредієнти:
- 400 г борошна;
- Сіль на кінчику ножа;
- 4 яйця;
- 2 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 л молока.
Послідовність:
Змішуємо сирі яйця з цукром і додаємо до отримання легкої повітряної маси.
Періодично розбавляючи молоком, поступово вводимо муку і сіль. Ретельно перемішуємо інгредієнти.
Залишаємо тісто на 20 хвилин. Після цього додаємо в нього рослинне масло.
Смажимо смачні сонечка і подаємо їх до столу з коханою добавкою. Приємного апетиту!