Бездріжджовий паска на сметані: великодній рецепт
Ви знали, що паску можна готувати на сметані? Ось і я не знала, поки не побачила цей варіант. Мені він здався таким гарним, що вирішила обов’язково поділитися з вами. А ви що думаєте про такий варіант?
Інгредієнти:
- 4 склянки борошна;
- 100 г маргарину;
- 2 яйця;
- 1 яєчний білок;
- 1 ч. л. соди;
- 450 г нежирної сметани;
- Цукрова пудра — 150 г в тісто + 100 г в глазур.
Послідовність:
Змішуємо яйця з цукровою пудрою. За допомогою віночка перетворюємо їх в однорідну масу.
Тепер додаємо розтоплений маргарин.
А потім сметану.
Тепер додаємо соду і все перемішуємо. Прибираємо миску вбік на 10 хвилин.
Після закінчення цього часу вводимо в тісто борошно і знову добре перемішуємо.
Тісто готове. Викладаємо його у змащені маслом форми (залишаючи місце для піднімання).
Випікаємо пасочки 35-40 хвилин при 180 градусах.
Залишилося прикрасити. Збиваємо охолоджений яєчний білок з цукровою пудрою до тих пір, поки маса не загусне.
Виходить ось така щільна глазур.
Поливаємо їй заготовки і за бажанням доповнюємо кольоровою посипкою. Приємного апетиту!
Паска без дріжджів на молоці
Для того щоб тісто піднялося, замість дріжджів можна використовувати соду. Як ви могли помітити, ми вже робили це в попередніх способах. Вона не залишає специфічного присмаку і робить випічку пишніше. І цей апетитний молочний пасочка — прекрасне підтвердження моїх слів.
Інгредієнти:
- 400 г борошна;
- 120 г цукрової пудри;
- 2 яйця (відокремлюємо білки від жовтків);
- Молоко — 300 мл;
- Вершкове масло — 60 г;
- Родзинки — 50 г;
- Сода — 1 ч. л.;
- 4 ст. л. лимонного соку;
- Пакетик ванільного цукру;
- Купівельна лимонна глазур.
Послідовність:
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Поки вона гріється, розтоплюємо вершкове масло і даємо йому трохи охолонути. Також заздалегідь готуємо формочки і пергаментний папір.
Перетираємо яєчні жовтки з ваніліном і пудрою, а потім додаємо до маслу. Все ще продовжуючи перемішувати, вливаємо лимонний сік.
Далі частково просіюємо в миску борошно і додаємо соду. Після вливаємо молоко і потім знову борошно (порціями, щоб не взяти занадто багато). Замішуємо тісто.
Замочуємо родзинки в теплій воді, після обсушуємо і обвалюємо в борошні.
У такому вигляді додаємо його до тесту і добре перемішуємо. Борошно допоможе родзинок рівномірно розподілитися по масі.
В окремій ємності збиваємо білки з дрібкою солі і швидко вливаємо їх в тісто. Ще раз все перемішуємо. Після цього заповнюємо форми і печемо паски 50-60 хвилин. Коли вони будуть готові, поливаємо їх купівельної глазур’ю (спосіб її приготування подивіться на упаковці) і прикрашаємо, так як захочеться. Приємного апетиту!