Паска без дріжджів (прості рецепти)

Як приготувати великодній бездріжджовий паска на м’якому сирі

Ну і, нарешті, останній варіант — це сирна паска. Так-так, сир теж може стати основою для випічки.

Такий десерт виходить дуже ситним і ніжним, так що обов’язково сподобається вашій родині. Спробуйте його, і вам не захочеться нічого іншого.

Інгредієнти:

  • 300 г сиру;
  • 500 г борошна;
  • 100 мл молока;
  • 3 яйця;
  • ⅔ Склянки цукру;
  • 60 г рослинної олії;
  • По 1 ч. л. соди, лимонного соку і ваніліну;
  • 100 г родзинок;
  • 0.5 ч. л. солі.

Послідовність:

Одне яйце цілком розбиваємо в миску, два ділимо на жовтки і білки. Жовтки теж відправляється в миску, а білки знадобляться нам для глазурі. Додаємо до яєць цукор і сіль, перемішуємо.

Тепер вливаємо олію і перекладаємо сюди ж сир. Знову все добре перемішуємо, щоб вийшла максимально однорідна маса без грудочок. Можна взяти міксер.

Далі заливаємо все молоком. Додаємо соду (гашену соком лимона) і ванілін. Заважаємо.

Ну і останні етапи. Вводимо родзинки…

… і просіваємо борошно.

Робимо м’яке еластичне тісто. Головне — не брати занадто багато борошна. якщо відчуваєте, що тісто вже забивається, вистачить.

Кладемо на дно формочок пергамент і змащуємо їх маслом. Всередину кладемо порції тіста. Форми треба заповнити на ⅔ або краще наполовину, тому що тісто ще підніметься.

Випікаємо паски 40-50 хвилин при 180 градусах.

Дістаємо їх і поливаємо глазур’ю. Можна зробити її з яєчних білків та цукрової пудри, а можна взяти покупну. Готово!

Як бачите, робляться великодні паски нескладно. Тому раджу вам не боятися і порадувати близьких цим ласощами в свято, навіть якщо ви раніше не готували. Приємного апетиту!