Як приготувати великодній бездріжджовий паска на м’якому сирі
Ну і, нарешті, останній варіант — це сирна паска. Так-так, сир теж може стати основою для випічки.
Такий десерт виходить дуже ситним і ніжним, так що обов’язково сподобається вашій родині. Спробуйте його, і вам не захочеться нічого іншого.
Інгредієнти:
- 300 г сиру;
- 500 г борошна;
- 100 мл молока;
- 3 яйця;
- ⅔ Склянки цукру;
- 60 г рослинної олії;
- По 1 ч. л. соди, лимонного соку і ваніліну;
- 100 г родзинок;
- 0.5 ч. л. солі.
Послідовність:
Одне яйце цілком розбиваємо в миску, два ділимо на жовтки і білки. Жовтки теж відправляється в миску, а білки знадобляться нам для глазурі. Додаємо до яєць цукор і сіль, перемішуємо.
Тепер вливаємо олію і перекладаємо сюди ж сир. Знову все добре перемішуємо, щоб вийшла максимально однорідна маса без грудочок. Можна взяти міксер.
Далі заливаємо все молоком. Додаємо соду (гашену соком лимона) і ванілін. Заважаємо.
Ну і останні етапи. Вводимо родзинки…
… і просіваємо борошно.
Робимо м’яке еластичне тісто. Головне — не брати занадто багато борошна. якщо відчуваєте, що тісто вже забивається, вистачить.
Кладемо на дно формочок пергамент і змащуємо їх маслом. Всередину кладемо порції тіста. Форми треба заповнити на ⅔ або краще наполовину, тому що тісто ще підніметься.
Випікаємо паски 40-50 хвилин при 180 градусах.
Дістаємо їх і поливаємо глазур’ю. Можна зробити її з яєчних білків та цукрової пудри, а можна взяти покупну. Готово!
Як бачите, робляться великодні паски нескладно. Тому раджу вам не боятися і порадувати близьких цим ласощами в свято, навіть якщо ви раніше не готували. Приємного апетиту!