Оладки з яловичої печінки – дуже смачні рецепти

Вітаю всіх!

Дуже часто дітей неможливо змусити їсти суп, м’ясо та інші корисні продукти. Те ж саме стосується і печінки. Як би красиво страва не було оформлено, дитина з куди більшим задоволенням з’їсть цукерку, ніж візьме хоч шматочок.

Сьогодні я поділюся рецептами незвичайного частування, яке вмить зметуть з столу навіть найменші. Мова йде про печінкових оладки. Погодьтеся, при такій подачі печінка вже сприймається по-іншому? І одна справа — є котлети з печінки, а зовсім інше — оладки.

Оладки з печінки — це простий і ситний перекус в тому числі і для дорослих. Я дуже люблю брати такі коржики на роботу і пригощати колег. Вони добре допомагають підкріпитися протягом дня і не вимагають багато часу на готування.

Хтось скаже, що по суті це просто котлети з печінки. В принципі, так і є — але оладки виходять більш легкими. Так само, як і котлети, вони прекрасно поєднуються практично з будь-якими гарнірами. Навіть якщо ви просто доповніть їх свіжими овочами, вийде відмінний обід.

Печінкові оладки — дуже смачний рецепт з яловичої печінки

У цьому варіанті немає якихось особливих інгредієнтів. Це просто оладки з печінки. Навчившись готувати такі котлетки, я впевнена, ви вирішите зробити їх постійною частиною свого раціону. І правильно — адже печінка містить масу корисних речовин!

Інгредієнти:

  • 400 г яловичої печінки;
  • Картопля — 3 шт.;
  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • Крохмаль — 1 ст. л.;
  • 60 р майонезу;
  • Сіль і перець.

Послідовність:

Печінку промиваємо в холодній воді і знімаємо з неї плівочки. Після цього рубаємо на досить великі шматки. Тук теж чистимо і крупно ріжемо.

Подрібнюємо цибулю і печінку, за допомогою м’ясорубки. Вийде ось така маса.

Додаємо в неї яйця і ложку крохмалю, а також сіль за смаком. Все добре перемішуємо.

Картопля варимо в мундирі і потім очищаємо. Даємо йому трохи охолонути, після чого натираємо на крупній тертці.

Додаємо картоплю і майонез до печінкової маси. Саме ці інгредієнти зроблять наші оладки по-справжньому ніжними.

Ще раз перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин.

Випікаємо з отриманого “тесту” котлетки.

Приємного апетиту!

Оладки з яловичої печінки, щоб вийшли м’якими і пишними

Якщо хочете отримати пишні оладки, важливо правильно підібрати спосіб приготування. Сьогодні я зробила це за вас. Подивіться, які товсті і апетитні котлетки вийшли у автора. Хочете такі ж? Значить марш готувати!

Інгредієнти:

  • 700 г яловичої печінки;
  • 4 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • 3 цибулини;
  • 2 яйця;
  • Сіль і перець;
  • 200 г круглозерного рису.

Послідовність:

Кілька разів гарненько промиваємо рис в холодній воді. Після цього пересипаємо його в каструлю і варимо 25 хвилин в підсоленій воді. Не забуваємо іноді помішувати.

Яловичу печінку пропускаємо через м’ясорубку. Те ж саме робимо з очищеним цибулею. Додаємо до отриманої маси вже готовий рис і варені яйця, подрібнені за допомогою терки. Солимо і перчимо все по своєму смаку, після чого перемішуємо. “Тісто” вийде злегка рідким, але не переживайте — так і повинно бути.

Випікаємо вироби. На те, щоб обсмажити кожну з одного боку, знадобиться близько 3 хвилин.

Приємного апетиту!

Як приготувати оладки з печінки з цибулею та морквою

Якщо ви давно готуєте печінкові оладки і хочеться трохи урізноманітнити смак, то спробуйте цей варіант. Ми додамо всього два нескладних інгредієнта — моркву та цибулю — але вони кардинально змінять все наше блюдо. Звичайно, в кращу сторону.

Інгредієнти:

  • 0.5 кг яловичої печінки;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 200 г сметани — за бажанням;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • Сіль і спеції за смаком.

Послідовність:

Очищаємо і дрібно ріжемо цибулю, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо їх на рослинному маслі.

Печінку подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера. Додаємо до отриманого фаршу сирі яйця, цибульно-морквяну суміш і борошно. Посипаємо все сіллю і спеціями, а потім перемішуємо.

Ложкою викладаємо тісто на сковороду, формуючи оладки. Обсмажуємо кожну з обох боків до появи скоринки.

При бажанні можна змастити котлетки сметаною і відправити в духовку ще на 15-20 хвилин при 180 градусах. Так вони стануть ще рум’яніша. Приємного апетиту!

Ніжні печінкові оладки з яловичої печінкою з манкою на сковороді

Ще один чудовий варіант зробити оладки ситніше — додати манку.

Такі котлетки виходять дуже ніжними і неодмінно сподобаються вашим рідним.

Інгредієнти:

  • 300 г яловичої печінки;
  • 1 яйце;
  • 50-70 г манки;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 1 цибулина;
  • Рослинна олія;
  • Сіль і перець.

Послідовність:

Подрібнюємо цибулю і печінку будь-яким зручним способом — м’ясорубкою, блендером і т. д. Додаємо до них сметану.

У цю ж миску розбиваємо яйце. Солимо і перчимо суміш по своєму смаку.

Ретельно перемішуємо інгредієнти, після чого з’єднуємо суміш з манною крупою. Якщо вам здається, що тісто вийшло рідкуватим — почекайте: манка набухне і воно стане більш крутим.

Приступаємо до готування не відразу — спочатку даємо тісту постояти 15-20 хвилин.

Ось тепер можна випікати оладки. Обсмажуємо їх на рослинному маслі.

Не забуваємо і про другу сторону.

Приємного апетиту!

Пишні печіночники з рисом і яловичої печінкою

Замість манки можна взяти й іншу крупу. Наприклад, рис. Завдяки йому оладки теж стануть ніжніше і куди апетитніше. Скористайтеся рецептом і переконайтеся в цьому на власному досвіді.

Інгредієнти:

  • 400 г яловичої печінки;
  • 4 ст. л. відвареного рису;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль.

Послідовність:

Знімаємо з печінки плівку і вирізаємо жовчні протоки.

Після цього нарізаємо її на великі шматки і пропускаємо через м’ясорубку.

Додаємо до отриманого фаршу яйця, борошно і варений рис.

Як слід все перемішуємо.

Випікаємо з готового тіста оладки.

От і все! Доповнюємо улюбленими овочами і подаємо до столу.

Ну і наостанок ще один варіант приготування, який пропоную розглянути і взяти на замітку з цього відео:

Ці нескладні рецепти допоможуть вам балувати своїх близьких ситним ласощами кожен день. На приготування оладок йде не більше півгодини, а гарний настрій у всіх збережеться до самого вечора. Приємного апетиту!