Слава Переможцям
Розлий осінній сорт з розлогою кроною не боїться навіть сильних морозів. Дерево дуже гарно виглядає під час цвітіння, а стиглі великі яблука поступово покриваються рум’янцем.
Аніс свердловський
Маленькі зелені яблука з легким рум’янцем дуже соковиті, солодкі, з тонкими анісовими нотами. Дерево відрізняється високою зимостійкістю, тому підходить для різних регіонів.
Коричненове
Поступово зелена шкірка покривається червоно-коричневим крапчастим рум’янцем. Яблуня дає нестабільний урожай, але плоди дуже смачні, ніжні та з відмінним товарним виглядом.
Ахтубінське
Залежно від регіону, цей сорт можна віднести до пізніх осінніх або ранніх зимових. Плоди виростають досить великими, до 200 г і містять мінімальну кількість вуглеводів.
Зимові сорти зелених яблунь
Зимові види дозрівають у другій половині осені, і їхня головна перевага – висока лежкість. Деякі можна зберігати навіть до весни.
Гренні Сміт
Дуже щільні та соковиті плоди виростають досить великими – до 300 г. Врахуй, що це австралійський сорт, тому для північних регіонів він не підходить.
Синап орловський
Сорт стійкий до парші та морозів, але на його врожайність сильно впливають погодні умови. Зелені плоди в міру дозрівання покриваються легким рум’янцем. Кисло-солодка м’якоть має легкий зелений відтінок.
Кутузовець
Великі кисло-солодкі плоди із соковитою білою м’якоттю зберігаються до кінця зими. Дерево добре адаптується до морозів, тому росте в різних широтах.
Грінсливз
Під зеленою шкіркою ховається соковита жовта м’якоть із незвичайним балансом кислоти та солодощі. Це чудовий сорт для соків, заготовок та консервації.