Зелені яблука – найкращі сорти зелених яблунь з назвами та фото (каталог)

Золота корона

Це рідкісні солодкі яблука серед зелених сортів. Вони досить великі, від 200 г, добре зберігаються і хороші як у свіжому вигляді, так і в переробці.

Золота корона - Найкращі сорти зелених яблук для Підмосков'я

Дачне

Ще один досить зимостійкий сорт для Підмосков’я дає ранній осінній урожай. У цих яблук вагою від 100 до 200 г більш виражені солодкі ноти смаку.

Дачне - Найкращі сорти зелених яблук для Підмосков'я

Золотий потік

Красиві округлі яблука до 200 г дозрівають ближче до зими і добре зберігаються до весни. Це один із найуніверсальніших сортів у вживанні.

Золотий потік - Найкращі сорти зелених яблук для Підмосков'я

Ерлі Женева

Ультраранній сорт дуже невибагливий у догляді і підходить навіть садівникам-початківцям. При дозріванні зелено-жовті плоди покриваються яскравим рум’янцем. Ароматна м’якуш зберігає свої властивості при консервації.

Ерлі Женева - Найкращі сорти зелених яблук для Підмосков'я

Найкращі сорти зелених яблук для Уралу та Сибіру

Особливість цих регіонів у знижених температурах та нестачі сонця навіть у розпал літа. В таких умовах найкраще приживаються такі сорти зелених яблук.

Безнасіння

Завдяки своїй фантастичній стійкості до холодного клімату, сорт прижився в Сибіру, ​​як рідний. Дерева зовсім невибагливі, плоди смачні, але обсипаються, якщо їх вчасно не зібрати.

Бессемянка - Найкращі сорти зелених яблук для Уралу та Сибіру

Пролісок

Карликовий сорт з розлогою кроною дає стабільний і значний урожай.З одного невеликого дерева до 2 м заввишки можна зібрати по 70-90 кг конусоподібних яблукз тонкою зеленою шкіркою.

Пролісок - Найкращі сорти зелених яблук для Уралу та Сибіру

Братчуд

Низькорослий зимостійкий сорт починає плодоносити приблизно через 5 років. Кисляві зелені плоди від 200 г кожен дуже універсальні і добре зберігаються.

Братчуд - Найкращі сорти зелених яблук для Уралу та Сибіру

Кущова крихітка

Зимостійкий сорт із ранніми округлими плодами середнього розміру. Біла солодкувата м’якуш дуже смачна у свіжому вигляді, але зберігає свої якості і в процесі переробки.

Кущова крихта - Кращі сорти зелених яблук для Уралу та Сибіру