Салат Мімоза з консервою — класичні рецепти приготування

Салат Мімоза з рибними консервами і сиром

У цьому рецепті представлено вже більш нестандартне поєднання сиру і риби. Найкраще в салат впишуться скумбрія, горбуша і сайра, оскільки вони мають більш виражений смак, ніж деякі більш «благородні» варіанти.

Список інгредієнтів:

  • Варена картопля – 4 шт.;
  • Цибулина;
  • Варена морква – 2 шт.;
  • Консерви – 1 банка;
  • 50 г твердого сиру;
  • Майонез – 200 г;
  • 6 варених яєць;
  • Сіль за смаком

Етапи:

Цибулю нарізаємо як можна дрібніше і на 2 хвилини занурюємо в окріп. Після вода зливається. Так смак цибулі не буде перебивати своєю різкістю ніжність «Мімози».

Варену картоплю, моркву, сир, яєчні жовтки і білки (окремо) натираємо на дрібній тертці і заздалегідь розкладаємо по тарілочках для зручності. Консерви необхідно подрібнити за допомогою виделки.

Коли все підготовлено, можна приступати до викладання шарів:

1. Цибуля;
2. Злегка підсолений картопля;
3. Сир;
4. Консерви;
5. Яєчний білок;
6. Підсолена морква;
7. Яєчний жовток.

Кожен шар, окрім останнього, промащується майонезом. Готову страву можна прикрасити зеленню за смаком.

Перед тим, як подати салат до столу, йому потрібно дати настоятися. Для цього «Мімозу» на кілька годин залишають у холодильнику. Лише після цього можна насолоджуватися його ніжним смаком. Приємного апетиту!

Як приготувати салат Мімоза з горбушею

Тим, кому не подобається наявність сиру в салаті, варто розглянути такий варіант. Рекомендації до вибору риби ті ж. В даному випадку використовується горбуша.

Рецепт максимально простий і від «оригіналу» відрізняється хіба що додаванням хрусткого лука, який додасть салату пікантність.

Для того щоб приготувати салат «Мімоза» з горбушею, знадобляться наступні продукти:

  • Майонез – 200 г;
  • Баночка консервів з горбуші;
  • 3 яйця;
  • Морква – 3 шт.;
  • Пір’я зеленої цибулі;
  • 3 середніх картоплини;
  • Цибулина – 1 шт.

Перед початком готування потрібно відварити овочі і остудити їх. Картопля відварюється в мундирі. Яйця зварити і очистити від шкаралупи.

Цибулю подрібніть і залийте на 5 хвилин окропом для пом’якшення смаку. Потім злийте воду.

Далі можна приступати безпосередньо до складання салату. Для цього заздалегідь підготовлені продукти викладають на тарілку шарами у такому порядку:

1. Риба;
2. Цибуля;
3. Тертий картопля;
4. Терта морква;
5. Терті яєчні білки.

Кожен шар перед накладанням наступного змащується майонезом. В кінці салат рясно посипається раскрошенным яєчним жовтком і прикрашається подрібненими пір’ям лука. Приємного апетиту!