Салат Мімоза з консервою — класичні рецепти приготування

Мімоза – рецепт без картоплі і моркви

Це вже більш нестандартне рішення. Картопля і морква використовуються сьогодні у дуже багатьох стравах, і якщо на столі вже багато їжі з їх змістом, можна внести різноманітність за рахунок такого салату.

Інгредієнти:

  • 50 г підмороженого вершкового масла;
  • Твердий сир – 150 г;
  • Сіль;
  • Яйця – 6 штук;
  • Цибулина;
  • Майонез;
  • Банку консервів з риби

Яйця зваріть і натріть окремо білки і жовтки. Те ж саме зробіть з сиром. Консерви слід розім’яти виделкою, щоб вийшла свого роду кашка. Цибулю вимити й подрібнити.

Далі з наявних продуктів починайте формувати шари:

1. Яєчний білок;
2. Сир;
3. Риба;
4. Майонез;
5. Терте вершкове масло;
6. Білки;
7. Сир;
8. Риба.

Якщо слідувати класичним рецептом, салат слід змащувати майонезом після викладання кожного шару. Але оскільки в даному випадку він складається з досить легких інгредієнтів, велика кількість соусу ні до чого. Покриваються їм тільки третій і останній шари.

Зверху салат рясно посипається подрібненим яєчним жовтком і прикрашають гілочками петрушки або кропу.

Блюдо готове. Приємного апетиту!

Новорічний салат з грибами і свіжим огірком – смачний рецепт

Новорічні салати завжди повинні бути особливими. Адже Новий рік – це передвісник початку нового періоду в житті, підведення підсумків останніх 12 місяців. Природно, і хочеться відзначити це оригінально. Тому вашій увазі пропонується салат «Мімоза» з печерицями і свіжим огірком.

Хрусткий огірочок додасть страві свіжість, а вишукані печериці надовго залишать приємний післясмак.

Для приготування цієї страви нам знадобляться:

  • 100 г твердого сиру;
  • 4 варених яйця;
  • 1 банка консерви з тунця;
  • Свіжі огірки – 100 г;
  • 2 варених картоплини;
  • Печериці – 300 г;
  • Кріп;
  • Варена морква – 2 шт.;
  • Майонез;
  • Сіль

Перед початком викладання салату заздалегідь підготуйте продукти. Це зручно з тієї причини, що «Мімоза» має шарувату структуру. Вам буде легше формувати страву, коли всі потрібні інгредієнти будуть під рукою.

Огірки поріжте на дрібні кубики. Яєчні білки нашаткуйте, а жовтки розімніть виделкою. Останнє потрібно зробити і з рибою, попередньо зливши з неї масло. Печериці посмажте.

Першим шаром прокладається картоплю і рясно змащується майонезом.
Другий – консерви. Тут соусу вже поменше.
Третій – морква. Вона досить прісна, тому її потрібно злегка підсолити. Шар знову ж покривається майонезом.

Далі – гриби і, звичайно ж, майонез.
Шостий шар – огірки з майонезом.
Сьомий – яєчні білки, рясно змащені соусом.
Восьмий – сир і знову майонез.

Зверху страву посипається яєчними жовтками, щоб салат придбав той вигляд, який називають «Мімозою». Приємного апетиту!