Мімоза – рецепт без картоплі і моркви
Це вже більш нестандартне рішення. Картопля і морква використовуються сьогодні у дуже багатьох стравах, і якщо на столі вже багато їжі з їх змістом, можна внести різноманітність за рахунок такого салату.
Інгредієнти:
- 50 г підмороженого вершкового масла;
- Твердий сир – 150 г;
- Сіль;
- Яйця – 6 штук;
- Цибулина;
- Майонез;
- Банку консервів з риби
Яйця зваріть і натріть окремо білки і жовтки. Те ж саме зробіть з сиром. Консерви слід розім’яти виделкою, щоб вийшла свого роду кашка. Цибулю вимити й подрібнити.
Далі з наявних продуктів починайте формувати шари:
1. Яєчний білок;
2. Сир;
3. Риба;
4. Майонез;
5. Терте вершкове масло;
6. Білки;
7. Сир;
8. Риба.
Якщо слідувати класичним рецептом, салат слід змащувати майонезом після викладання кожного шару. Але оскільки в даному випадку він складається з досить легких інгредієнтів, велика кількість соусу ні до чого. Покриваються їм тільки третій і останній шари.
Зверху салат рясно посипається подрібненим яєчним жовтком і прикрашають гілочками петрушки або кропу.
Блюдо готове. Приємного апетиту!
Новорічний салат з грибами і свіжим огірком – смачний рецепт
Новорічні салати завжди повинні бути особливими. Адже Новий рік – це передвісник початку нового періоду в житті, підведення підсумків останніх 12 місяців. Природно, і хочеться відзначити це оригінально. Тому вашій увазі пропонується салат «Мімоза» з печерицями і свіжим огірком.
Хрусткий огірочок додасть страві свіжість, а вишукані печериці надовго залишать приємний післясмак.
Для приготування цієї страви нам знадобляться:
- 100 г твердого сиру;
- 4 варених яйця;
- 1 банка консерви з тунця;
- Свіжі огірки – 100 г;
- 2 варених картоплини;
- Печериці – 300 г;
- Кріп;
- Варена морква – 2 шт.;
- Майонез;
- Сіль
Перед початком викладання салату заздалегідь підготуйте продукти. Це зручно з тієї причини, що «Мімоза» має шарувату структуру. Вам буде легше формувати страву, коли всі потрібні інгредієнти будуть під рукою.
Огірки поріжте на дрібні кубики. Яєчні білки нашаткуйте, а жовтки розімніть виделкою. Останнє потрібно зробити і з рибою, попередньо зливши з неї масло. Печериці посмажте.
Першим шаром прокладається картоплю і рясно змащується майонезом.
Другий – консерви. Тут соусу вже поменше.
Третій – морква. Вона досить прісна, тому її потрібно злегка підсолити. Шар знову ж покривається майонезом.
Далі – гриби і, звичайно ж, майонез.
Шостий шар – огірки з майонезом.
Сьомий – яєчні білки, рясно змащені соусом.
Восьмий – сир і знову майонез.
Зверху страву посипається яєчними жовтками, щоб салат придбав той вигляд, який називають «Мімозою». Приємного апетиту!