8. Лжелісичка
Помилкова лисичка вважається їстівним грибом у деяких країнах, але для цього її потрібно дуже довго готувати. Крім того, у неї не дуже приємний смак. Основні відмінності від їстівної – відсутність потовщення на ніжці та «оборок» на капелюшку.
9. Ложнодощовик
Його легко впізнати за характерною бульбоподібною формою без ніжки. Світла м’якоть темніє із віком, але залишається дуже щільною. Гриб викликає серйозний розлад шлунка та сильну алергію.
10. Звичайний рядок
Це дуже цікавий зразок, бо про його їстівність сперечаються вже не перший рік. У деяких регіонах його досі їдять, проте він погано впливає на печінку та нервову систему.
11. Міцена
Це дрібні гриби-сапротрофи, видів яких – кілька сотень. Серед них дуже багато галюциногенів. Капелюшок міцени дзвоновий або конічний, до пари сантиметрів у діаметрі.
12. Б’єркандера обпалена
Дорослий гриб нагадує якусь безформну конструкцію з химерно зрощених капелюшків. Він масово росте на старих листяних деревах.
13. Хибне масляно
Лжемаслят найпростіше дізнатися, якщо надламати капелюшок. Вони швидко змінюють колір на зламі на червоний або синюватий. Крім того, поверхня гриба слизька.
14. Клейка калоцера
Зовні гриб нагадує мешканця коралових рифів, причому і формою і яскраво-рудим кольором. Через те, що він рідкісний, щодо його їстівності поки що немає однозначної думки, але краще не ризикувати.
15. Жовтошкірий печериця
Хто міг би подумати, що навіть печериці бувають отруйними? Цей вид можна розпізнати яскравими жовтими або іржавими плямами, які з’являються, якщо торкнутися капелюшка.