24.Аскокорини м’ясна
Цей химерний гриб дійсно має яскравий м’ясний відтінок і специфічний вигляд. Але він надто дрібний, до сантиметра, і непоказнийза своїми якостями, тому належить до неїстівних.
25. Пекучий сироїжка
Вона викликає харчове отруєння та при накопиченні токсину в організмі призводить до анемії. Відрізнити її від їстівної зовні майже неможливо. Але це легко зробити за смаком – вона справді пекуча.
26. Хвилина
Це умовно їстівний гриб, тому що загалом його можна використовувати у їжу. Але обов’язково потрібно правильно готувати, інакше це загрожує отруєнням. Класифікують білі та рожеві хвилі.
27. Коллібія
Колібію іноді називають лучним опеньком, але до опеньків вона не має жодного стосунку. Гриб не має смаку, тому не використовується в їжу.
28. Свинушка
Ще один гриб, про їстівність якого сперечаються кілька десятиліть. Він оливкового або бурого кольору і трохи нагадує лисичку.Токсини в ньому не смертельні, але їхнє накопичення в організмі має сумні наслідки.
29. Вільхова вогнівка
Вона дуже гірка і дуже неприємно пахне, тому належить до неїстівних. Але сам гриб досить симпатичний, з опуклим жовтуватим капелюшком. Росте на пнях листяних дерев.
30. Гебелома
Повністю непереносимий запах і смак гебеломи роблять її неїстівною. Гладкий капелюшок ніби покритий слизом і відрізняється не найприємнішим глинистим відтінком.
31. Жовчний гриб
Його називають хибним білим, тому що він справді схожий на свого їстівного побратима. Це великий трубчастий гриб з опуклим жовто-коричневим капелюшком. Він не отруйний, але неїстівний через смак.