Каратоп
Витягнута картопля з коричневою шкіркою і злегка жовтою м’якоттю. Сорт універсальний, невибагливий і в ньому практично не буває оченят.
Гала
Куляста картопля зі світлою м’якоттю та коричневою шкіркою. Це сорт середньої крохмалистості, а вага бульби досягає 120 г.
Розора
Великі картоплини німецького сорту виростають до 150 г. Вони довгастої форми, з рожевою шкіркою та бежевою м’якоттю.
Санте
Дрібна середньостигла картопля набирає в середньому до 75-80 р. У нього світла золотиста шкірка, а м’якоть – приємного кремово-бежевого кольору.
Пізні сорти картоплі
Пізні сорти картоплі дозрівають від 110 днів і більше. Їх найчастіше вирощують на зиму, тому вони ще й добре зберігаються.
Невський
Вітчизняний сорт з великими круглими бульбами набирає до 130 г. Шкірка рівна, блідого жовтого кольору, без шорстких ділянок і з дрібними рожевими очками.
Журавинка
Клубні великого білоруського сорту виростають до 160 г і використовуються для кулінарних потреб. Вони овальні, з характерним рожевим відтінком. Журавинка не боїться посухи.
Пікассо
Голландський сорт є стійким до більшості поширених захворювань. Він добре росте навіть у мінливому кліматі та не боїться підвищеної вологості.
Тетерів
Пізній український сорт зовсім не вибагливий до складу ґрунту і може рости майже за будь-яких умов. Бульби чудово зберігаються, стійкі до пошкоджень та транспортування.
Маніту
Пізній голландський сорт дає до 13 видовжених овальних бульб з одного куща. Має відмінний смак і широку сферу застосування в кулінарних потребах.