Домашнє пісочне печиво дуже смачне

Печиво пісочне з варенням і крихтою

Експериментувати можна не тільки з начинками, але і з оформленням. Ось таке печиво з крихтою напевно сподобається вашим друзям і близьким.

Домашній десерт нітрохи не поступається за красою магазинним ласощам, а за смаком перевищує їх у кілька разів!

Інгредієнти:

  • 180 г вершкового масла або маргарину;
  • 0.5 ч. л. харчової соди;
  • 2 яйця;
  • Варення — 450 мл;
  • Щіпка ваніліну;
  • 200 г цукру;
  • Приблизно 4 склянки борошна;
  • Чайна ложка яблучного оцту.

Послідовність:

Дістаємо масло (або маргарин) їх холодильника і ріжемо його невеликими шматочками. Тепер потрібно розм’якшити їх. Для цього підійдуть водяна баня або мікрохвильовка.

Далі додаємо ванілін і цукор.

І міксером збиваємо всі інгредієнти до стану однорідної маси.

В процесі вводимо курячі яйця…

… і соду, погашену оцтом.

Продовжуємо збивати до тих пір, поки маса не стане схожа за консистенцією на крем.

Після цього можна поступово всипати борошно. Вона перемішується все тим же міксером.

В результаті вийде липке тісто. Знімаємо його з лопатей міксера і руками скачуємо в грудку, виклавши на присипану борошном поверхню.

Поділяємо отриманий обсяг тесту на дві частини. Один шматок тіста кладемо в камеру холодильника, а другий — в морозилку на 10 хвилин.

Першу частину дістаємо і, присипавши борошном, розміщуємо на деку.

Розкачуємо його в тонкий пласт.

У процесі можна допомагати собі руками.

Промазуємо його товстим шаром варення. Бажано, щоб воно було густим. Відмінно підійде вершкове. Також можна використовувати джем з чорної смородини. Краї тіста начинкою не покриваємо.

Тісто, яке лежало в морозилці, теж дістаємо і прямо на вазі натираємо над листом.

Розігріваємо духовку до 189 градусів і відправляємо в неї наш пиріг на 15 хвилин.

От і все. Залишилося тільки нарізати його у вигляді різних фігурок і подати до столу. Приємного апетиту!