Печиво пісочне з варенням і крихтою
Експериментувати можна не тільки з начинками, але і з оформленням. Ось таке печиво з крихтою напевно сподобається вашим друзям і близьким.
Домашній десерт нітрохи не поступається за красою магазинним ласощам, а за смаком перевищує їх у кілька разів!
Інгредієнти:
- 180 г вершкового масла або маргарину;
- 0.5 ч. л. харчової соди;
- 2 яйця;
- Варення — 450 мл;
- Щіпка ваніліну;
- 200 г цукру;
- Приблизно 4 склянки борошна;
- Чайна ложка яблучного оцту.
Послідовність:
Дістаємо масло (або маргарин) їх холодильника і ріжемо його невеликими шматочками. Тепер потрібно розм’якшити їх. Для цього підійдуть водяна баня або мікрохвильовка.
Далі додаємо ванілін і цукор.
І міксером збиваємо всі інгредієнти до стану однорідної маси.
В процесі вводимо курячі яйця…
… і соду, погашену оцтом.
Продовжуємо збивати до тих пір, поки маса не стане схожа за консистенцією на крем.
Після цього можна поступово всипати борошно. Вона перемішується все тим же міксером.
В результаті вийде липке тісто. Знімаємо його з лопатей міксера і руками скачуємо в грудку, виклавши на присипану борошном поверхню.
Поділяємо отриманий обсяг тесту на дві частини. Один шматок тіста кладемо в камеру холодильника, а другий — в морозилку на 10 хвилин.
Першу частину дістаємо і, присипавши борошном, розміщуємо на деку.
Розкачуємо його в тонкий пласт.
У процесі можна допомагати собі руками.
Промазуємо його товстим шаром варення. Бажано, щоб воно було густим. Відмінно підійде вершкове. Також можна використовувати джем з чорної смородини. Краї тіста начинкою не покриваємо.
Тісто, яке лежало в морозилці, теж дістаємо і прямо на вазі натираємо над листом.
Розігріваємо духовку до 189 градусів і відправляємо в неї наш пиріг на 15 хвилин.
От і все. Залишилося тільки нарізати його у вигляді різних фігурок і подати до столу. Приємного апетиту!