Класичний рецепт печива на маргарині через м’ясорубку
Якщо хочете оригінально оформити печиво, не витрачаючи на це зайвий час, раджу уважно прочитати наступну інструкцію. Не будемо вирізати або ліпити фігурки руками, а просто зробимо їх за допомогою м’ясорубки. Як? Дивіться далі.
Інгредієнти:
- 250 г маргарину;
- 3 склянки борошна;
- 1 склянка цукру;
- 3 яйця;
- 0.5 ч. л. соди (гашеної оцтом).
Послідовність:
Викладаємо маргарин в миску і нарізаємо шматочками. Окремо збиваємо яйця і цукор, після чого додаємо гашену соду. З’єднуємо суміш з маргарином. Збиваємо вдруге.
Порціями вводимо борошно. Вимішуємо щільне тісто. Воно повинно бути нелипким — в іншому випадку додаємо ще борошна.
Готуємо деко і розігріваємо духовку до 200 градусів. Відриваємо від тесту шматочок і пропускаємо через м’ясорубку. Решту можна поки прибрати в холодильник.
Зрізаємо кожні 5-7 см прокрученного тіста ножем. Викладаємо шматочки на деко. Повинно вийти ось так.
Випікаємо печиво протягом 35-40 хвилин. Після цього запускаємо наступну порцію. Приємного апетиту!
Як приготувати печенюшки з формочок без яєць (найпростіший рецепт)
Побалувати себе смачненьким хочеться навіть під час посту, чи не так? Спеціально для вас я знайшла варіант пісного пісочного печива. Таке ласощі не тільки швидко готується, але і не відкладається на боках. А чудовий аромат кориці будь-якого вашого гостя зведе з розуму.
Інгредієнти:
- 200 г борошна;
- 70 г крохмалю;
- 2 ст. л. цукру (для начинки);
- 2-3 ст. л. цукру (для тесту);
- 0.5-1 ч. л. кориці;
- 70 мл рослинного масла;
- 100 мл води;
- 1 ч. л. розпушувача;
- Щіпка солі.
Послідовність:
З’єднуємо борошно, крохмаль і розпушувач. Додаємо до них цукор і сіль.
Вливаємо в отриману суміш олію і воду.
Збиваємо. Якщо тісто вийде дуже рихлим, додаємо води.
Окремо змішуємо цукор з корицею — це майбутня посипання.
Розкачуємо тісто в пласт товщиною 0.5-1 див. Розрізаємо на шматочки і посипаємо корицею з цукром.
Випікаємо заготовки при 180-200 градусах. Тримаємо його в духовці 15 або 20 хвилин, щоб отримати більш м’який або більш хрусткий варіант відповідно.
Приємного апетиту!