Домашнє пісочне печиво дуже смачне

Класичний рецепт печива на маргарині через м’ясорубку

Якщо хочете оригінально оформити печиво, не витрачаючи на це зайвий час, раджу уважно прочитати наступну інструкцію. Не будемо вирізати або ліпити фігурки руками, а просто зробимо їх за допомогою м’ясорубки. Як? Дивіться далі.

Інгредієнти:

  • 250 г маргарину;
  • 3 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 3 яйця;
  • 0.5 ч. л. соди (гашеної оцтом).

Послідовність:

Викладаємо маргарин в миску і нарізаємо шматочками. Окремо збиваємо яйця і цукор, після чого додаємо гашену соду. З’єднуємо суміш з маргарином. Збиваємо вдруге.

Порціями вводимо борошно. Вимішуємо щільне тісто. Воно повинно бути нелипким — в іншому випадку додаємо ще борошна.

Готуємо деко і розігріваємо духовку до 200 градусів. Відриваємо від тесту шматочок і пропускаємо через м’ясорубку. Решту можна поки прибрати в холодильник.

Зрізаємо кожні 5-7 см прокрученного тіста ножем. Викладаємо шматочки на деко. Повинно вийти ось так.

Випікаємо печиво протягом 35-40 хвилин. Після цього запускаємо наступну порцію. Приємного апетиту!

Як приготувати печенюшки з формочок без яєць (найпростіший рецепт)

Побалувати себе смачненьким хочеться навіть під час посту, чи не так? Спеціально для вас я знайшла варіант пісного пісочного печива. Таке ласощі не тільки швидко готується, але і не відкладається на боках. А чудовий аромат кориці будь-якого вашого гостя зведе з розуму.

Інгредієнти:

  • 200 г борошна;
  • 70 г крохмалю;
  • 2 ст. л. цукру (для начинки);
  • 2-3 ст. л. цукру (для тесту);
  • 0.5-1 ч. л. кориці;
  • 70 мл рослинного масла;
  • 100 мл води;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • Щіпка солі.

Послідовність:

З’єднуємо борошно, крохмаль і розпушувач. Додаємо до них цукор і сіль.

Вливаємо в отриману суміш олію і воду.

Збиваємо. Якщо тісто вийде дуже рихлим, додаємо води.

Окремо змішуємо цукор з корицею — це майбутня посипання.

Розкачуємо тісто в пласт товщиною 0.5-1 див. Розрізаємо на шматочки і посипаємо корицею з цукром.

Випікаємо заготовки при 180-200 градусах. Тримаємо його в духовці 15 або 20 хвилин, щоб отримати більш м’який або більш хрусткий варіант відповідно.

Приємного апетиту!