Домашнє пісочне печиво дуже смачне

Пісочне печиво на маслі — розсипчасте і таке ніжне

Якщо не любите маргарин, використовуйте вершкове масло. Печиво вийде не тільки таким же розсипчастим, але навіть більш ніжним. До того ж, роздобути цей інгредієнт, напевно, буде легше — у багатьох він знайдеться прямо зараз в холодильнику.

Список інгредієнтів:

  • 2 склянки борошна;
  • 1 яйце;
  • Щіпка соди;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 120 г вершкового масла;
  • 1 грам апельсинової цедри.

Послідовність:

Висипаємо в миску цукор і додаємо до нього яйце. Злегка збиваємо інгредієнти за допомогою віночка.

Викладаємо сюди ж шматочки вершкового масла. Щоб його було зручніше різати, рекомендую перед приготуванням заздалегідь дістати його з холодильника.

Розминаємо масло звичайною виделкою як можна ретельніше.

Окремо готуємо цедру. Вона нам потрібна в подрібненому вигляді, тому розтираємо її до стану крихти.

Висипаємо цедру в просіяне борошно разом з содою.

Поступово додаючи борошно до рідкої суміші, виделкою вимішуємо її, поки не вийде ком достатньо щільного тіста.

Ось так.

Розкачуємо тісто в пласт і вирізаємо печиво необхідної форми.

Викладаємо фігурки на деко, покрите силіконовим килимком або пергаментним папером. Випікаємо їх 10-15 хвилин при 180 градусах.

Готове. Можна нести ласощі до столу!

Рецепт печива з родзинками на швидку руку (швидкий спосіб порадувати рідних і гостей)

Ще один відмінний варіант апетитного ласощі. Починаємо потроху відходити від класичного опису. І для початку додамо в нього родзинки!

Необхідні інгредієнти:

  • Борошно — 2.5 склянки;
  • 2 яйця;
  • 110 р цукру;
  • Вершкове масло — 100 г;
  • Родзинки (цукати, шоколад або інша начинка) — ⅓ склянки;
  • Сода — ⅓ ч. л.;
  • 0.5 ч. л. солі;
  • Лимонний сік — 3 ст. л.;
  • Цукрова пудра — якщо хочеться прикрасити печиво.

Послідовність:

Беремо всі сухі інгредієнти, що є в нашому списку, і змішуємо один з одним. В даному випадку це цукор з сіллю, а також борошно і сода.

Коли перемішали, вливаємо в цю ж ємність розтоплене вершкове масло. Далі додаємо сирі яйця і поливаємо все лимонним соком.

Трохи заважаємо. Всипаємо в миску родзинки.

Вимішуємо Руками інгредієнти до тих пір, поки вони не перетворяться в м’яке і в міру еластичне тісто.

Залишилося розкачати його в пласт товщиною 1 см і вирізати кружечки печива.

Готується таке частування в духовці при 160-180 градусах приблизно 15-20 хвилин. Після цього його можна подавати до столу.

Приємного чаювання!