Пісочне печиво на маслі — розсипчасте і таке ніжне
Якщо не любите маргарин, використовуйте вершкове масло. Печиво вийде не тільки таким же розсипчастим, але навіть більш ніжним. До того ж, роздобути цей інгредієнт, напевно, буде легше — у багатьох він знайдеться прямо зараз в холодильнику.
Список інгредієнтів:
- 2 склянки борошна;
- 1 яйце;
- Щіпка соди;
- 6 ст. л. цукру;
- 120 г вершкового масла;
- 1 грам апельсинової цедри.
Послідовність:
Висипаємо в миску цукор і додаємо до нього яйце. Злегка збиваємо інгредієнти за допомогою віночка.
Викладаємо сюди ж шматочки вершкового масла. Щоб його було зручніше різати, рекомендую перед приготуванням заздалегідь дістати його з холодильника.
Розминаємо масло звичайною виделкою як можна ретельніше.
Окремо готуємо цедру. Вона нам потрібна в подрібненому вигляді, тому розтираємо її до стану крихти.
Висипаємо цедру в просіяне борошно разом з содою.
Поступово додаючи борошно до рідкої суміші, виделкою вимішуємо її, поки не вийде ком достатньо щільного тіста.
Ось так.
Розкачуємо тісто в пласт і вирізаємо печиво необхідної форми.
Викладаємо фігурки на деко, покрите силіконовим килимком або пергаментним папером. Випікаємо їх 10-15 хвилин при 180 градусах.
Готове. Можна нести ласощі до столу!
Рецепт печива з родзинками на швидку руку (швидкий спосіб порадувати рідних і гостей)
Ще один відмінний варіант апетитного ласощі. Починаємо потроху відходити від класичного опису. І для початку додамо в нього родзинки!
Необхідні інгредієнти:
- Борошно — 2.5 склянки;
- 2 яйця;
- 110 р цукру;
- Вершкове масло — 100 г;
- Родзинки (цукати, шоколад або інша начинка) — ⅓ склянки;
- Сода — ⅓ ч. л.;
- 0.5 ч. л. солі;
- Лимонний сік — 3 ст. л.;
- Цукрова пудра — якщо хочеться прикрасити печиво.
Послідовність:
Беремо всі сухі інгредієнти, що є в нашому списку, і змішуємо один з одним. В даному випадку це цукор з сіллю, а також борошно і сода.
Коли перемішали, вливаємо в цю ж ємність розтоплене вершкове масло. Далі додаємо сирі яйця і поливаємо все лимонним соком.
Трохи заважаємо. Всипаємо в миску родзинки.
Вимішуємо Руками інгредієнти до тих пір, поки вони не перетворяться в м’яке і в міру еластичне тісто.
Залишилося розкачати його в пласт товщиною 1 см і вирізати кружечки печива.
Готується таке частування в духовці при 160-180 градусах приблизно 15-20 хвилин. Після цього його можна подавати до столу.
Приємного чаювання!