Борщ – класичні рецепти приготування

Смачний борщ зі щавлем і яйцем

Ну і наостанок мій найулюбленіший рецепт – зелений борщ! Звучить божевільно, але смак здатний звести з розуму кожного. Я вас запевняю. Це вже модернізований вид всім відомого борщу. І по-моєму — це правильно.

Треба експериментувати на кухні і привносити щось нове, цікаве у звичне всім нам меню.

Для цього нам знадобиться:

  • куряче стегно (400 г)
  • вода (1,5-2 л)
  • лавровий лист (1 шт)
  • чорний перець горошок ( 5 шт.)
  • картопля (3 шт)
  • 20% сметана (2 ст. л)
  • пшеничне борошно (2 ст. л)
  • ріпчасту цибулю (2шт)
  • моркву (1 шт)
  • щавель (200 г)
  • зелена цибуля (20 г)
  • петрушка (20 г)
  • шпинат (30 г)
  • курячі яйця (2 шт)
  • рослинне масло (3 ст. л)
  • мелений чорний перець (2 щіпки)
  • сіль (за смаком)
  • яйце

Етапи:

1. Нам підійде будь-яку частину курки на ваш розсуд: стегенце, стегно або ніжки. Також замість курки нам з вами підійде свинина, але головне не дуже жирна. Приступаємо до бульйону. Кладемо курку в каструлю. Відразу ж додаємо горошини перцю і лавровий лист.

Наповнюємо весь вміст холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо пінку і чекаємо 30 хвилин варіння. Після закінчення солимо за смаком.

2. Дістаємо м’ясо, охолодити його. Потім проціджуємо бульйон. Знімаємо м’ясо курки з кісточки і повертаємо в каструлю. Знову бульйон доводимо до кипіння і вже додаємо підготовлений і подрібнену картоплю. Краще нарізати кубиками.

3. Тепер приступаємо з вами до овочевої прожарювання. Для цього очищаємо дві великі цибулини і моркву. Розігріваємо на сковорідці рафінована олія. І спочатку обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю, а слідом за цибулею морквину. Обсмажуємо до золотистого кольору.

4. Додаємо борошно до наших овочів в сковороду. Вона додасть густоти нашому супу. Обсмажуємо, помішуючи близько хвилини, щоб зникли грудочки. Після цього вводимо в зажарку сметану. Але перед цим ми повинні її розвести бульйоном в окремій мисці: 2 столових ложок сметани і 5 столових ложок бульйону. Заповнюємо сковороду цією сумішшю, прогріваємо хвилину і знімаємо з вогню. Кладемо всю цю обжарку в каструлю. Залишаємо на деякий час прокипіти.

5. Варимо круто зварене яйце.

6. Нарізаємо всю нашу зелень: пучок щавлю, шпинат, цибулю і петрушку.

7. За 1-2 хвилини до закінчення готування борщу кладемо в каструлю всю зелень. Солимо, перчимо за смаком. Після того, як додали зелень, залишаємо суп трохи прокипіти. Потім закриваємо каструлю кришкою, знімаємо з вогню і залишаємо на 30 хвилин настоятися.

8. Подаємо суп з порізаним навпіл вареним яйцем. Кладемо прямо в суп.

Все готово! Залишилося тільки насолодитися цією смакотою.