Смачний борщ зі щавлем і яйцем
Ну і наостанок мій найулюбленіший рецепт – зелений борщ! Звучить божевільно, але смак здатний звести з розуму кожного. Я вас запевняю. Це вже модернізований вид всім відомого борщу. І по-моєму — це правильно.
Треба експериментувати на кухні і привносити щось нове, цікаве у звичне всім нам меню.
Для цього нам знадобиться:
- куряче стегно (400 г)
- вода (1,5-2 л)
- лавровий лист (1 шт)
- чорний перець горошок ( 5 шт.)
- картопля (3 шт)
- 20% сметана (2 ст. л)
- пшеничне борошно (2 ст. л)
- ріпчасту цибулю (2шт)
- моркву (1 шт)
- щавель (200 г)
- зелена цибуля (20 г)
- петрушка (20 г)
- шпинат (30 г)
- курячі яйця (2 шт)
- рослинне масло (3 ст. л)
- мелений чорний перець (2 щіпки)
- сіль (за смаком)
- яйце
Етапи:
1. Нам підійде будь-яку частину курки на ваш розсуд: стегенце, стегно або ніжки. Також замість курки нам з вами підійде свинина, але головне не дуже жирна. Приступаємо до бульйону. Кладемо курку в каструлю. Відразу ж додаємо горошини перцю і лавровий лист.
Наповнюємо весь вміст холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо пінку і чекаємо 30 хвилин варіння. Після закінчення солимо за смаком.
2. Дістаємо м’ясо, охолодити його. Потім проціджуємо бульйон. Знімаємо м’ясо курки з кісточки і повертаємо в каструлю. Знову бульйон доводимо до кипіння і вже додаємо підготовлений і подрібнену картоплю. Краще нарізати кубиками.
3. Тепер приступаємо з вами до овочевої прожарювання. Для цього очищаємо дві великі цибулини і моркву. Розігріваємо на сковорідці рафінована олія. І спочатку обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю, а слідом за цибулею морквину. Обсмажуємо до золотистого кольору.
4. Додаємо борошно до наших овочів в сковороду. Вона додасть густоти нашому супу. Обсмажуємо, помішуючи близько хвилини, щоб зникли грудочки. Після цього вводимо в зажарку сметану. Але перед цим ми повинні її розвести бульйоном в окремій мисці: 2 столових ложок сметани і 5 столових ложок бульйону. Заповнюємо сковороду цією сумішшю, прогріваємо хвилину і знімаємо з вогню. Кладемо всю цю обжарку в каструлю. Залишаємо на деякий час прокипіти.
5. Варимо круто зварене яйце.
6. Нарізаємо всю нашу зелень: пучок щавлю, шпинат, цибулю і петрушку.
7. За 1-2 хвилини до закінчення готування борщу кладемо в каструлю всю зелень. Солимо, перчимо за смаком. Після того, як додали зелень, залишаємо суп трохи прокипіти. Потім закриваємо каструлю кришкою, знімаємо з вогню і залишаємо на 30 хвилин настоятися.
8. Подаємо суп з порізаним навпіл вареним яйцем. Кладемо прямо в суп.
Все готово! Залишилося тільки насолодитися цією смакотою.