Борщ – класичні рецепти приготування

Український борщ, приготовлений за класичним рецептом

Ми звикли саме до росіян варіацій приготування улюбленого першого страви під назвою «Борщ». Але я думаю, що ви обов’язково повинні дізнатися і спробувати український спосіб приготування цього супу. Він також має ну дуже вишуканий смак! Це швидкий рецепт, на швидку руку.

Для цього нам знадобиться:

  • Вода (10 Склянок)
  • Свинина (0,9 кг)
  • Лавровий лист (3 шт)
  • Перець горошком (10 шт)
  • Моркву (2 шт)
  • Цибулю (2 шт)
  • Буряк (2 шт)
  • Капуста (200 г)
  • Картопля (400 г)
  • Корінь петрушки (40 г)
  • Томатна паста (2 Ст.л)
  • Оцет (1 Ст.л)
  • Цукор (1,5 Ст.л)
  • Рослинна олія (За смаком)
  • Сіль, перець (За смаком)
  • Часник (2 Зубчики)
  • Зелень (За смаком)
  • Сметана (За смаком)

Етапи:

1. Спочатку ми повинні зварити бульйон. Наливаємо воду в каструлю і кладемо туди вимите м’ясо, а разом з ним розрізані навпіл морква і цибуля. Туди ж ми свамі закидаємо лавровий лист і перець (кілька горошин). Далі весь вміст ми відправляємо варитися. Залишаємо приблизно міну на 90-120.

Важливо: Ви повинні постійно відслідковувати піну і знімати її.

2. Після закінчення часу ми дістаємо з вами м’ясо, охолодити його і починаємо ділити на шматочки.

3. Дістаємо всі овочі з варившегося бульйону, включаючи лавровий лист і перець. І викидаємо все це. Так, ви не помилилися. Викидаємо все це. Потім ми проціджуємо бульйон через марлю.

4. Буряк повинна бути натерта на крупній тертці.

5. Тремо на тертці моркву.

6. Ріжемо дрібно цибулька. Також, очищаємо корінь петрушки і натираємо його на крупній тертці.

7. Необхідно розігріти сковороду, на рослинному маслі. Потім кладемо туди цибулю і обсмажуємо так пару хвилин. Далі додаємо моркву і корінь петрушки, обсмажуємо 5 хвилин. А після перекладаємо все це в тарілку.

8. Далі знову розігріваємо сковороду, на рослинному маслі і кладемо туди буряк. До всього вмісту додаємо томатну пасту, оцет, сіль і цукор. Плюс до всього додаємо склянку нашого бульйону. І тушкуємо на середньому вогні приблизно 10 хвилин.

10. Далі повертаємо бульйон на вогонь, після закипання додаємо в нього картоплю і м’ясо. Залишаємо на 15 хвилин.

Дотримуйтесь інструкцій! Додаємо в каструлю моркву, цибулю і тушковану буряк.

Швиденько шаткуємо капусту і додаємо її до решти інгредієнтів. Залишаємо варитися на 5 хвилин.

11. Часник пропускаємо через прес і додаємо в наш супчик. Перчимо і солимо все за смаком. Ретельно розмішуємо всі інгредієнти. Залишаємо настоятися хвилин 20.

Український борщ готовий! Можна приступати до найприємнішого процесу – якої страви. Виглядає фантастично! З’їла б всю каструлю!