Борщ – класичні рецепти приготування

Готуємо борщ з оцтом (простий рецепт)

Якщо ви хочете домогтися того самого смаку борщу з кислинкою, то цей рецепт безумовно для вас. А щоб не перестаратися з оцтом і створити саме, той самий народний шедевр всіх часів, для цього знадобиться покроковий опис приготування. Адже дуже важливо відчувати межу, щоб суп вийшов напрочуд смачним і витонченим.

Для цього нам знадобиться:

  • Куряче м’ясо (400 г)
  • Капуста (400 г)
  • Картопля (4 шт)
  • Моркву (2 шт)
  • Буряк (2 шт)
  • Вода питна (3 л)
  • Оцет (2 ст. л)
  • Цукор (1 ст. л)
  • Лавровий лист
  • Сіль
  • Масло вершкове (30 г)
  • Кріп

Етапи:

1. Ми повинні дуже ретельно підійти до м’яса. Заслуга хорошого борщу багато в чому залежить від нього. Курку нарізаємо невеликими шматочками і кидаємо в киплячу воду.

Варимо м’ясо протягом 30 хвилин.

М’ясо має варитися довше інших інгредієнтів, тому воно насамперед відправляється в киплячий бульйон.

2. Далі ми з вами натираємо на крупній тертці моркву і буряк.

3. Тепер ми повинні приступити до обжарке моркви і буряків. Сковорідку розігріти на вершковому маслі. (5 хвилин) Потім додаємо ложку цукру, дві столові ложки оцту, слідом за ними додаємо трохи нашого курячого бульйону і все перемішуємо. Залишаємо тушкуватися на 15 хвилин.

4. Наш картоплю чистимо і нарізаємо його середньої величини квадратиками.

5. Як тільки м’ясо в киплячому бульйоні стане м’яким, ми закидаємо туди шматочки картоплі. Він там вариться протягом 7 хвилин.

6. Беремо капусту і нарізаємо її дрібною соломкою.

7. Кладемо подрібнену капусту в киплячий бульйон до решти інгредієнтів. Туди ж закидаємо тушковану моркву з буряком. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

8. Необхідно покласти лаврові листочки і кріп за пару хвилин до кінця варіння. І гарненько все перемішати. Приємного апетиту!