Готуємо борщ з оцтом (простий рецепт)
Якщо ви хочете домогтися того самого смаку борщу з кислинкою, то цей рецепт безумовно для вас. А щоб не перестаратися з оцтом і створити саме, той самий народний шедевр всіх часів, для цього знадобиться покроковий опис приготування. Адже дуже важливо відчувати межу, щоб суп вийшов напрочуд смачним і витонченим.
Для цього нам знадобиться:
- Куряче м’ясо (400 г)
- Капуста (400 г)
- Картопля (4 шт)
- Моркву (2 шт)
- Буряк (2 шт)
- Вода питна (3 л)
- Оцет (2 ст. л)
- Цукор (1 ст. л)
- Лавровий лист
- Сіль
- Масло вершкове (30 г)
- Кріп
Етапи:
1. Ми повинні дуже ретельно підійти до м’яса. Заслуга хорошого борщу багато в чому залежить від нього. Курку нарізаємо невеликими шматочками і кидаємо в киплячу воду.
Варимо м’ясо протягом 30 хвилин.
М’ясо має варитися довше інших інгредієнтів, тому воно насамперед відправляється в киплячий бульйон.
2. Далі ми з вами натираємо на крупній тертці моркву і буряк.
3. Тепер ми повинні приступити до обжарке моркви і буряків. Сковорідку розігріти на вершковому маслі. (5 хвилин) Потім додаємо ложку цукру, дві столові ложки оцту, слідом за ними додаємо трохи нашого курячого бульйону і все перемішуємо. Залишаємо тушкуватися на 15 хвилин.
4. Наш картоплю чистимо і нарізаємо його середньої величини квадратиками.
5. Як тільки м’ясо в киплячому бульйоні стане м’яким, ми закидаємо туди шматочки картоплі. Він там вариться протягом 7 хвилин.
6. Беремо капусту і нарізаємо її дрібною соломкою.
7. Кладемо подрібнену капусту в киплячий бульйон до решти інгредієнтів. Туди ж закидаємо тушковану моркву з буряком. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
8. Необхідно покласти лаврові листочки і кріп за пару хвилин до кінця варіння. І гарненько все перемішати. Приємного апетиту!