Заборонені продукти при безвуглеводної дієті
Особливої уваги заслуговують продукти, вживання яких варто виключити або значно обмежити. Самим природним пунктом є будь-яка випічка і цукор. Також у цьому списку знаходяться будь-які цукрозамінники та підсолоджувачі (фруктоза, сорбіт).
Необхідно уникати так званих дієтичних продуктів та напоїв. У їх складі найчастіше використовуються підсилювачі смаку на основі крохмалю.
З-за високого вмісту в буряках, моркві, картоплі і кукурудзи, дані овочі також необхідно виключити з раціону. Під забороною знаходяться солодкі сорти фруктів і ягід.
Безвуглеводна дієта, як і будь-яка інша, передбачає відмову від випічки
Загальною рекомендацією може служити уважне вивчення складу і упаковки придбаних продуктів.
З метою підвищення терміну придатності і здешевлення готової продукції, багато виробників додають у її склад хімічні компоненти, які не тільки шкодять фігурі, але і здатні зашкодити людському здоров’ю в більш серйозному сенсі.
Однозначно не варто купувати заморожені товари і напівфабрикати, готові до вживання.
З напоїв слід виключити алкоголь, пастеризовані і натуральні соки, газовані напої, сиропи і молочні коктейлі.
Безвуглеводна дієта: меню на тиждень
Меню безвуглеводної дієти являє собою набір самих різноманітних і смачних страв. Достаток такого харчування можна побачити на прикладі тижневого раціону:
День тижня
- Сніданок складається зі склянки кефіру з дієтичними хлібцями. Можна випити чашку зеленого чаю без цукру.
- В обід: рисова каша з відвареної курячої грудкою.
- Перед вечерею можна зробити порцію (до 300 г), салат з томатів, червоного перцю, цибулі та огірків. Заправити його рослинним маслом без вуглеводів.
- На вечерю дієта для жінок передбачає вживання овочів і фруктів. Почати можна з яблук і нежирного сиру
- Сніданок може складатися з різних видів горіхів та питного йогурту.
- На обід овочевий суп з картоплею на бульйоні з курки. Відварне м’ясо (баранина, яловичина).
- Вечеря складатиметься з запечених цукіні з томатами і спеціями, відварених яєць (2 шт.) і чашки чаю.
- На сніданок готується порція вівсяної каші і часточками розрізається яблуко. Чай без цукру.
- Обід. Перше обідня страва – суп на м’ясному бульйоні (можна додати трохи квасолі). Запити можна нежирним йогуртом.
- На вечерю — гречана каша з порцією запеченої свинини, нарізані свіжі томати.
- Сніданок. Найкраще поснідати омлетом на молоці з беконом і випити кави без цукру.
- На обід приготувати запечену рибу з овочами і склянку морквяного соку.
- До вечері в духовці запікається гарбуз.
- Сніданок складається з склянки нежирного йогурту і печива з висівками.
- На обід можна подати курячий бульйон або суп з м’ясом індички, порцію вінегрету.
- На вечерю тушковані овочі: капуста, цибуля, баклажани і кабачки.
- На сніданок зварити вівсянку, випити чашку чаю.
- Обід складається з овочевого супу без картоплі, порція вареної яловичини або свинини.
- На вечерю запечені овочі, свіже яблуко, несолодкий чай.
- Сніданок може складатися з омлету, свіжих томатів і невеликої кількості вареної ковбаси.
- На обід можна порадувати себе запеченою куркою або індичкою і салатом зі свіжих овочів.
- Вечеря: відварений рис з кабачком і цвітною капустою