Салат Цезар з куркою в домашніх умовах. 6 простих і класичних рецептів

Доброго дня!

Прокинувшись вранці, я зрозуміла, що дуже хочу зварганити який-небудь салат. Недовго думаючи, я зупинилася саме на ньому – «Цезар». На сьогоднішній день жоден ресторан не обходитися без цієї страви. Воно досить поширене і все завдяки своєму вишуканому смаку і, звичайно ж, назві, яка на слуху у всіх.

Скажіть ви знайомі з ним? Так, звичайно! Тому така закуска завжди стоїть на столах у всіх, і за простий склад інгредієнтів ми її і любимо.

Це блюдо прийшло до нас з північноамериканської кухні. Однак сучасні рецепти дещо відрізняються від колись створених. Але саме про них ми з вами і поговоримо. Я підготувала для вас 6 найкращих рецептів приготування салату «Цезар» на будь-який смак. Так що вам доведеться вибирати однозначно.

Пробуйте, експериментуйте, і ви явно буде в шоці. Стільки вже інтерпретацій придумано від класичних до самих несподіваних і оригінальних, що не злічити, вибирайте.

Друзі, не забувайте до салату подати якесь друге гаряче блюдо, як на рахунок буженини з свивины або курочки з картоплею.

Цезар з куркою – простий класичний рецепт

Зрозуміло, щоб перейти до експериментів, необхідно почати з найпростішого рецепта — класичного салату «Цезар». Він повинен всім сподобатися однозначно. Адже всі інгредієнти в ньому гармонують один з одним, нічого зайвого. За рахунок чого і виходить такий витончений смак.

Таку закуску ви можете зустріти в будь-якому закладі, будь-якій країні, але навіщо? Якщо можна запросто створити цю страву самим. Згодні? Палець вгору!

Нам знадобиться:

  • сир (70 г)
  • куряча грудка (300 г)
  • часник (2 зубчики)
  • хліб (200 г)
  • олія оливкова
  • салат

Соус:

  • олія оливкова (100 мл)
  • гірчиця (2 ч. л)
  • лимонний сік (2 ст. л)
  • жовтки круто (2 шт)
  • часник (1 зубчик)
  • сіль і перець (за смаком)

Послідовність:

1. Дістаємо миску. Її ми повинні заповнити подрібненим часником, змішаним з 5ью столовими ложками олії. Залишимо на 20 хвилин.

2. Ріжемо хліб дрібними кубиками, дивіться, як прикольно виглядають ці шматочки.

3. Приступаємо до курки. Беремо філе, промиваємо його і також нарізаємо кубиками. Потім необхідно обсмажити подрібнені шматки на сковороді з маслом, додаючи перець і сіль. Туди ж додаємо наш подрібнений хліб.

4. Що стосується заправки, ми повинні розтерти виделкою варені жовтки. До них закидаємо гірчицю і подрібнений часник. До всіх інгредієнтів додаємо оливкову олію, лимонний сік (свіжий), перець і сіль. Ретельно все перемішуємо.

5. Натираємо сир і кладемо його в окрему миску.

6. Тепер приступаємо до готування безпосередньо нашого салату, зі всіма вже готовими його складовими. Дістаємо велику тарілку, попраздничнее і побільше.

Першим ділом йдуть листя салату. Далі кладемо сухарики і готове куряче філе. Слідом за ним поливаємо нашим соковитим соусом і в кінці посипаємо подрібненим сиром.

Наше диво можна їсти. Приємного апетиту!

Салат Цезар (домашній рецепт з сухарями і сиром)

Що може бути краще домашніх рецептів? Вони завжди перевірені, смачні і корисні для нашого з вами здоров’я. Не можу не познайомити вас з одним з них. Дуже ніжний варіант приготування. Ви його обов’язково оціните і занесете в записну книжку, а краще розмістіть цю статтю в закладки браузера.

Нам знадобиться:

  • салат, бажано римський (1 головка)
  • хліб (1шт)
  • часник (2 зубчики)
  • пармезан (20 г)
  • лимонний сік (2 ст. л)
  • оливкова олія (100 мл і 1 ст. л)
  • гірчиця м’яка (1 ч. л)
  • вустерський соус (1/2 ч. л)
  • анчоус (2 шт)
  • сіль
  • яйце (1 шт)

Послідовність:

1. Ріжемо з вами хлібець. Закидаємо його на розпечену сковороду. Не забуваємо про масло.

2. Далі кладемо в окрему каструлю всі інші продукти: яйце, закидаємо часник, поливаємо олією, потім гірчиця, анчоус, сік лимона, ну і наостанок вустерський соус.

А ти знав? Все це добряче повинні збити міксером або перемішати гарненько.

3. Далі напоготові у нас листя салату. Ми повинні їх подрібнити, але руками, роздираючи на невеликі шматочки. Цікава робота, її можна довірити діткам.

4. До зеленим листям ми повинні додати половину отриманої заправки і все змішати.

5. Продовжуємо поповнювати нашу страву. У хід йдуть: подрібнений сир, обсмажені сухарі, частина соусу, сіль (тільки в міру). Ну і пізніше йдуть шматочки сиру поверх усього салату. Вау! Краса!

«Цезар» готовий! По-моєму, вийшло класно. Погляньте, які враження? У мене швидше з’їсти, ам-ам.

Як приготувати Цезар з креветками і куркою? Дуже смачний рецепт

Тепер я хочу вам розповісти про самому пікантному варіанті приготування усіма улюбленої закуски. А все за рахунок унікального інгредієнта, що міститься в ньому — креветок. Ух, ти, супер, неправда?

Саме тому страва виходить неймовірно смачним. Воно ідеально підійде до святкового столу. Це потрібно випробувати кожному, однозначно.

Нам знадобиться:

  • курка (300 г)
  • листя салату (1 пучок)
  • сухарики (60 г)
  • креветки (15 шт)
  • сир (50 г)
  • олія оливкова (70 мл)
  • гірчиця (2 ч. л)
  • помідори маленькі (500 г)
  • варені яйця (4 шт)
  • чорний перець і сіль (за смаком)
  • лимон (1 шт)
  • соус соєвий (4 ст. л)
  • базилік (1 пучок)

Послідовність:

1. Починаємо з курки, нам підійде будь-яка її частина. Знімаємо м’ясо з кісточок і смажимо його, попередньо подрібнивши.

2. Приступаємо до креветок. Кладемо їх в окрему миску або каструлю і наповнюємо окропом. Закриваємо їх і чекаємо 10 хвилин. Після цього дістаємо і очищаємо креветки.

Ще нам необхідно відкласти 3 штучки в окрему ємність.

А всі інші кладемо креветки до м’яса у сковорідку. В ході готування додаємо невелику кількість соусу і перець. Смажимо так 7 хвилин.

3. Тепер по черзі наша заправка. В іншу миску кладемо листя базиліка, креветки, додаємо гірчицю, олію і хорошенечко збовтуємо все до однорідної консистенції.

4. Нарізаємо помідори. Розкладаємо їх по тарілках.

5. Нарізаємо листочки салату. А позику кладемо їх поверх помідорів в тарілки.

6. Нарізаємо скибочками варені яйця. Необхідно додати їх в загальну масу. Далі посипаємо все сухариками.

7. Додаємо сік лимона для невеликої кислинки і родзинки. Спочатку видавіть сік в миску.

8. Ну, і нарешті заправляємо отриману закуску. Акуратно розкладаємо креветки. Зверху додаємо подрібнений сир.

Наша смакота готова! Приємного апетиту.

Цезар з пекінською капустою, сухариками і помідорами + рецепт соусу

Ще один чудовий рецепт у мене для вас є. Ми навчимося готувати не тільки салат, але і соус, що немало важливо вміти робити для досягнення того самого вишуканого смаку «Цезаря».

Нам знадобиться:

  • капуста пекінська
  • філе куряче (0,2 кг)
  • перець болгарський
  • помідори (0,25 кг)
  • яйця (3 шт)
  • сир твердий (300 г)
  • хліб (150 г)
  • часник (2 зубчики)
  • олія рослинна

Для соусу:

  • яйця (2 шт)
  • гірчиця (1 ст. л)
  • анчоуси (2 шт)
  • устричний соус (1 ч. л)
  • часник (1-2 зубчики)
  • оливкова олія (250 г)
  • пів-лимона

Послідовність:

1. Варимо курку. Вода повинна бути в міру солона.

2. Рубаємо перець і помідори кубиками.

3. Також нарізаємо кубиками хліб.

4. Часник ріжемо на шматочки і обсмажуємо на сковороді.

5. Далі приступаємо до обсмажування хліба. Після того, як обсмажили хлібець, кладемо його в духовку на 10 хвилин (180 градусів).

6. Варені яйця нарізаємо невеликими кубиками.

7. Нарізаємо пекінську капусту невеликими смужками.

8. Розкладаємо подрібнену капусту на дві частини. Одна з якої йде в салатницю для готового блюда, а інше відкладемо в окрему миску.

9. Кладемо в тарілку яйця і до них додаємо інші інгредієнти: перець, помідори.

10. Додаємо до всіх інгредієнтів подрібнене куряче філе і ретельно все перемішуємо.

11. Дістаємо окрему ємність. З’єднуємо 2 жовтки, анчоуси, вустерський соус, часник і додаємо столову ложку гірчиці. Потім солимо і додаємо чайну ложку цукру. Ретельно все змішуємо, збиваємо до однорідної консистенції. Це буде заправка.

12. Далі додаємо склянку олії і ретельно збовтуємо. Потім додаємо лимонний сік в заправку. І знову добряче все збовтуємо, змішуємо до однорідної маси. Суміш повинна вийти густий, схожою на сметану.

13. Наш соус готовий, заправляємо їм салатик і можна подавати до столу!

Дуже смачний «Цезар» готовий. Можна приступати до їжі!

Оригінальний рецепт Цезаря з куркою і майонезом

Ну і, нарешті, заключний варіант салату «Цезар». Разом з тим і самий швидкий, зручний в приготуванні.

Нітрохи не поступається своїм легендарним смаком всім іншим існуючим, розглянутим нами раніше рецептами. Ви здивуєтеся, але відсутність зайвих добавок, інгредієнтів, одним словом – простота, дають цій страві неповторний смак.

Нам знадобиться:

  • курка копчена (150 г)
  • сухарі (1 упаковка)
  • листя салату
  • сир твердий (50 г)
  • майонез
  • сіль (за смаком)

Послідовність:

1. Подрібнюємо копчену курочку.

2. Натираємо сир на крупній тертці.

3. Руками акуратно листя салату рвемо.

Але залишаємо 2-3 листочка недоторканими. Вони поки нехай лежать окремо.

4. Дістаємо окрему миску кладемо туди наші готові інгредієнти. Додаємо подрібнений сир, сухарики, салат і м’ясо. Далі додаємо майонез і ретельно його розподіляємо по всьому салату.

Все готово! Впевнена, у нас вийшло дуже смачно. Приємного апетиту!

Як зробити Цезар Рол в домашніх умовах? Рецепт, як в Макдональдсі

Ну і ще один супер грандіозний варіант, від нього ніхто і ніколи не відмовлявся. Чули про такий рецепт приготування? Ні, так він ще і виконаний будинку, бігом беріть собі на замітку. Дивіться відео, бажаю удачі.

Отже, підсумовуючи, скажу лише одне… Салат — це відмінне блюдо для творчих натур. Ви можете захоплюватися експериментами з інгредієнтами, не змінюючи при тому своїм смаком і бажанням. І в цьому ми з вами переконалися. Творіть і радійте життю! А я вам буду помагати.

Всім до побачення. До побачення.

(Visited 1 times, 1 visits today)