Салат Цезар (домашній рецепт з сухарями і сиром)
Що може бути краще домашніх рецептів? Вони завжди перевірені, смачні і корисні для нашого з вами здоров’я. Не можу не познайомити вас з одним з них. Дуже ніжний варіант приготування. Ви його обов’язково оціните і занесете в записну книжку, а краще розмістіть цю статтю в закладки браузера.
Нам знадобиться:
- салат, бажано римський (1 головка)
- хліб (1шт)
- часник (2 зубчики)
- пармезан (20 г)
- лимонний сік (2 ст. л)
- оливкова олія (100 мл і 1 ст. л)
- гірчиця м’яка (1 ч. л)
- вустерський соус (1/2 ч. л)
- анчоус (2 шт)
- сіль
- яйце (1 шт)
Послідовність:
1. Ріжемо з вами хлібець. Закидаємо його на розпечену сковороду. Не забуваємо про масло.
2. Далі кладемо в окрему каструлю всі інші продукти: яйце, закидаємо часник, поливаємо олією, потім гірчиця, анчоус, сік лимона, ну і наостанок вустерський соус.
А ти знав? Все це добряче повинні збити міксером або перемішати гарненько.
3. Далі напоготові у нас листя салату. Ми повинні їх подрібнити, але руками, роздираючи на невеликі шматочки. Цікава робота, її можна довірити діткам.
4. До зеленим листям ми повинні додати половину отриманої заправки і все змішати.
5. Продовжуємо поповнювати нашу страву. У хід йдуть: подрібнений сир, обсмажені сухарі, частина соусу, сіль (тільки в міру). Ну і пізніше йдуть шматочки сиру поверх усього салату. Вау! Краса!
«Цезар» готовий! По-моєму, вийшло класно. Погляньте, які враження? У мене швидше з’їсти, ам-ам.
Як приготувати Цезар з креветками і куркою? Дуже смачний рецепт
Тепер я хочу вам розповісти про самому пікантному варіанті приготування усіма улюбленої закуски. А все за рахунок унікального інгредієнта, що міститься в ньому — креветок. Ух, ти, супер, неправда?
Саме тому страва виходить неймовірно смачним. Воно ідеально підійде до святкового столу. Це потрібно випробувати кожному, однозначно.
Нам знадобиться:
- курка (300 г)
- листя салату (1 пучок)
- сухарики (60 г)
- креветки (15 шт)
- сир (50 г)
- олія оливкова (70 мл)
- гірчиця (2 ч. л)
- помідори маленькі (500 г)
- варені яйця (4 шт)
- чорний перець і сіль (за смаком)
- лимон (1 шт)
- соус соєвий (4 ст. л)
- базилік (1 пучок)
Послідовність:
1. Починаємо з курки, нам підійде будь-яка її частина. Знімаємо м’ясо з кісточок і смажимо його, попередньо подрібнивши.
2. Приступаємо до креветок. Кладемо їх в окрему миску або каструлю і наповнюємо окропом. Закриваємо їх і чекаємо 10 хвилин. Після цього дістаємо і очищаємо креветки.
Ще нам необхідно відкласти 3 штучки в окрему ємність.
А всі інші кладемо креветки до м’яса у сковорідку. В ході готування додаємо невелику кількість соусу і перець. Смажимо так 7 хвилин.
3. Тепер по черзі наша заправка. В іншу миску кладемо листя базиліка, креветки, додаємо гірчицю, олію і хорошенечко збовтуємо все до однорідної консистенції.
4. Нарізаємо помідори. Розкладаємо їх по тарілках.
5. Нарізаємо листочки салату. А позику кладемо їх поверх помідорів в тарілки.
6. Нарізаємо скибочками варені яйця. Необхідно додати їх в загальну масу. Далі посипаємо все сухариками.
7. Додаємо сік лимона для невеликої кислинки і родзинки. Спочатку видавіть сік в миску.
8. Ну, і нарешті заправляємо отриману закуску. Акуратно розкладаємо креветки. Зверху додаємо подрібнений сир.
Наша смакота готова! Приємного апетиту.