Салат Цезар з куркою в домашніх умовах. 6 простих і класичних рецептів

Салат Цезар (домашній рецепт з сухарями і сиром)

Що може бути краще домашніх рецептів? Вони завжди перевірені, смачні і корисні для нашого з вами здоров’я. Не можу не познайомити вас з одним з них. Дуже ніжний варіант приготування. Ви його обов’язково оціните і занесете в записну книжку, а краще розмістіть цю статтю в закладки браузера.

Нам знадобиться:

  • салат, бажано римський (1 головка)
  • хліб (1шт)
  • часник (2 зубчики)
  • пармезан (20 г)
  • лимонний сік (2 ст. л)
  • оливкова олія (100 мл і 1 ст. л)
  • гірчиця м’яка (1 ч. л)
  • вустерський соус (1/2 ч. л)
  • анчоус (2 шт)
  • сіль
  • яйце (1 шт)

Послідовність:

1. Ріжемо з вами хлібець. Закидаємо його на розпечену сковороду. Не забуваємо про масло.

2. Далі кладемо в окрему каструлю всі інші продукти: яйце, закидаємо часник, поливаємо олією, потім гірчиця, анчоус, сік лимона, ну і наостанок вустерський соус.

А ти знав? Все це добряче повинні збити міксером або перемішати гарненько.

3. Далі напоготові у нас листя салату. Ми повинні їх подрібнити, але руками, роздираючи на невеликі шматочки. Цікава робота, її можна довірити діткам.

4. До зеленим листям ми повинні додати половину отриманої заправки і все змішати.

5. Продовжуємо поповнювати нашу страву. У хід йдуть: подрібнений сир, обсмажені сухарі, частина соусу, сіль (тільки в міру). Ну і пізніше йдуть шматочки сиру поверх усього салату. Вау! Краса!

«Цезар» готовий! По-моєму, вийшло класно. Погляньте, які враження? У мене швидше з’їсти, ам-ам.

Як приготувати Цезар з креветками і куркою? Дуже смачний рецепт

Тепер я хочу вам розповісти про самому пікантному варіанті приготування усіма улюбленої закуски. А все за рахунок унікального інгредієнта, що міститься в ньому — креветок. Ух, ти, супер, неправда?

Саме тому страва виходить неймовірно смачним. Воно ідеально підійде до святкового столу. Це потрібно випробувати кожному, однозначно.

Нам знадобиться:

  • курка (300 г)
  • листя салату (1 пучок)
  • сухарики (60 г)
  • креветки (15 шт)
  • сир (50 г)
  • олія оливкова (70 мл)
  • гірчиця (2 ч. л)
  • помідори маленькі (500 г)
  • варені яйця (4 шт)
  • чорний перець і сіль (за смаком)
  • лимон (1 шт)
  • соус соєвий (4 ст. л)
  • базилік (1 пучок)

Послідовність:

1. Починаємо з курки, нам підійде будь-яка її частина. Знімаємо м’ясо з кісточок і смажимо його, попередньо подрібнивши.

2. Приступаємо до креветок. Кладемо їх в окрему миску або каструлю і наповнюємо окропом. Закриваємо їх і чекаємо 10 хвилин. Після цього дістаємо і очищаємо креветки.

Ще нам необхідно відкласти 3 штучки в окрему ємність.

А всі інші кладемо креветки до м’яса у сковорідку. В ході готування додаємо невелику кількість соусу і перець. Смажимо так 7 хвилин.

3. Тепер по черзі наша заправка. В іншу миску кладемо листя базиліка, креветки, додаємо гірчицю, олію і хорошенечко збовтуємо все до однорідної консистенції.

4. Нарізаємо помідори. Розкладаємо їх по тарілках.

5. Нарізаємо листочки салату. А позику кладемо їх поверх помідорів в тарілки.

6. Нарізаємо скибочками варені яйця. Необхідно додати їх в загальну масу. Далі посипаємо все сухариками.

7. Додаємо сік лимона для невеликої кислинки і родзинки. Спочатку видавіть сік в миску.

8. Ну, і нарешті заправляємо отриману закуску. Акуратно розкладаємо креветки. Зверху додаємо подрібнений сир.

Наша смакота готова! Приємного апетиту.