Привіт!
З кожним днем стає все ближче чудове свято Пасхи, а значить пора подумати, що приготувати до столу в цей день. Традиційним великоднім частуванням є, звичайно, паска. Ця деталь створює особливу атмосферу, і сьогодні я пропоную поговорити про те, як же правильно його спекти.
У цій статті я зібрала рецепти пасок з родзинками, які особливо мені сподобалися. Можна готувати великодній хліб і без будь-якого наповнення, але мені здалося, що це занадто нудно.
В цілому приготування паски дуже схоже на випічку звичайного кексу. Хіба що форма зазвичай інша. Ви зверніть на це увагу: в парі рецептів вироби швидше нагадують кекси, але тісто насправді підходить для приготування і того, і іншого.
Якщо виникнуть питання, не соромтеся задавати їх в коментарі. Навіть якщо я відповім не відразу, напевно знайдуться інші читачі, які бажають допомогти. Бажаю приємного читання і запрошую також на інші сторінки мого блогу — там ви знайдете ще багато всього цікавого.
Паска з родзинками — найсмачніший рецепт в духовці
Звичайний паска з родзинками, спечений у духовці. Нічого зайвого — класична смачна і ароматна випічка до Великодня. Те, що потрібно для ідеального свята.
Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- Яйця — 4 штуки;
- Ванілін за смаком;
- Цукровий пісок — 150 г;
- 70 г родзинок;
- 170 г вершкового масла;
- 150 мл молока;
- Пакетик сухих дріжджів.
Послідовність:
Беремо ⅔ частини борошна і змішати з дріжджами. Додаємо яйця, ванілін і родзинки. Засипаємо все цукровим піском і перемішуємо.
Гріємо молоко і розчиняємо в ньому 150 г масла. Даємо готової суміші трохи охолонути і виливаємо її в миску з іншими інгредієнтами.
Всипаємо борошно і замішуємо тісто. Воно буде трохи рідкуватим. Ставимо його в тепле місце на 2 години.
Викладаємо тісто у форму і залишаємо ще на півгодини, щоб воно піднялося.
Випікаємо паска 20 хвилин при 180 градусах і ще 20 — за 160. Перед подачею прикрашаємо на свій смак, наприклад, цукровою пудрою. Приємного чаювання!