Готуємо пишні сирники з родзинками
Цей рецепт трохи складніше попереднього, оскільки передбачає використання родзинок і ванільного цукру. Їх поєднання з сиром надає страві деяку вишуканість і шарм. А ви як вважаєте? Діти в дитячому саду їдять такі ласощі з превеликим задоволенням.
Нам знадобиться:
- 50 г родзинок;
- 3 яєчних жовтка;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 0.5 кг сиру;
- 100 р пшеничного борошна;
- 3-5 ст. л. цукрового піску;
- Сіль;
- Рослинне масло.
Послідовність:
Підготуйте родзинки. Для цього залийте його окропом і залиште на 5-7 хвилин, після чого злийте воду. Процедуру слід повторити 2 рази.
Яєчні жовтки змішайте з цукром (звичайним і ванільним), додайте щіпку солі.
Ух, ти! Оптимальна кількість цукрового піску ви встановлюєте самі, виходячи з того, наскільки кислий сир.
В отриману суміш додайте сир. Розмішайте до отримання однорідної маси.
Тепер можна висипати родзинки і борошно. У результаті повинно вийти досить щільне тісто, підходяще для формування кульок.
Ліпити сирники можна як за допомогою ложок, так і вручну. Скачайте з тіста кульку і, трохи приплюснувши, обваляйте в борошні. Потім відправте на розігріту сковороду.
Запам’ятайте! Робити кульки краще безпосередньо перед обсмаженням, так як якщо ви сформуєте їх наперед, вони швидко стануть вологими (що обумовлено їх складом) і будуть прилипати до поверхні посуду.
Зверніть увагу на товщину одержуваних лепешечек. Вони не повинні бути занадто великими, щоб вироби пропікалися всередині, але і надмірно тонкими їх робити теж не потрібно.
Готові сирники подавайте на стіл у поєднанні з джемом, сметаною або будь-яким іншим топпінгом на ваш смак. Приємного апетиту!