Сирники із сиру: класичні рецепти пишних сирників

Готуємо пишні сирники з родзинками

Цей рецепт трохи складніше попереднього, оскільки передбачає використання родзинок і ванільного цукру. Їх поєднання з сиром надає страві деяку вишуканість і шарм. А ви як вважаєте? Діти в дитячому саду їдять такі ласощі з превеликим задоволенням.

Нам знадобиться:

  • 50 г родзинок;
  • 3 яєчних жовтка;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 0.5 кг сиру;
  • 100 р пшеничного борошна;
  • 3-5 ст. л. цукрового піску;
  • Сіль;
  • Рослинне масло.

Послідовність:

Підготуйте родзинки. Для цього залийте його окропом і залиште на 5-7 хвилин, після чого злийте воду. Процедуру слід повторити 2 рази.

Яєчні жовтки змішайте з цукром (звичайним і ванільним), додайте щіпку солі.

Ух, ти! Оптимальна кількість цукрового піску ви встановлюєте самі, виходячи з того, наскільки кислий сир.

В отриману суміш додайте сир. Розмішайте до отримання однорідної маси.
Тепер можна висипати родзинки і борошно. У результаті повинно вийти досить щільне тісто, підходяще для формування кульок.

Ліпити сирники можна як за допомогою ложок, так і вручну. Скачайте з тіста кульку і, трохи приплюснувши, обваляйте в борошні. Потім відправте на розігріту сковороду.

Запам’ятайте! Робити кульки краще безпосередньо перед обсмаженням, так як якщо ви сформуєте їх наперед, вони швидко стануть вологими (що обумовлено їх складом) і будуть прилипати до поверхні посуду.

Зверніть увагу на товщину одержуваних лепешечек. Вони не повинні бути занадто великими, щоб вироби пропікалися всередині, але і надмірно тонкими їх робити теж не потрібно.

Готові сирники подавайте на стіл у поєднанні з джемом, сметаною або будь-яким іншим топпінгом на ваш смак. Приємного апетиту!