Сирники із сиру: класичні рецепти пишних сирників

Як зробити пишні сирники із сиру на сковороді в домашніх умовах

А вам хочеться ще чогось такого смачного і досить простого? Тоді цей рецепт саме для вас. Адже, смак у таких сирників дивовижний, а справа все в секретній технології приготування. Який? Дізнайтеся з цього відеосюжету.

Сирник з манкою за класичним рецептом

Урізноманітнити склад сирників можна, і додавши до них манну крупу. Не варто дивуватися настільки незвичайного вибору. Завдяки їй ваші сирники стануть ніжними і будуть буквально танути в роті. Перевірте і ви відчуєте різницю з першого укусу. До того ж за запропонованим варіантом ласощі виходять повітряними і легкими.

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. борошна;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 4 ст. л. манної крупи;
  • 2 яйця;
  • 400 г сиру;
  • Сода;
  • Сіль за смаком.

Послідовність:

Сир викладіть в окрему чашку і змішайте з манкою і яйцями. Сюди ж додайте цукор і сіль. Залиште на 20 хвилин.

Щіпку соди погасите (краще лимоном) і висипте в отриману суміш. Перемішайте. Почекайте ще 5 хвилин.

Далі додавайте борошно до тих пір, поки не вийде замісити досить густе тісто для ліплення сирників. Обвалявши в борошняній паніровці, обсмажте сирники на сковороді з двох сторін, стежачи за тим, щоб усередині них не залишалося сирих ділянок.

Готову страву подайте на стіл, прикрасивши шматочками ягід, фруктів або намазати варенням. Приємного апетиту!

Рецепт сирників для духовки

Готувати сирник можна не тільки на сковороді, хоча це і найпоширеніший спосіб. Деякі господині вважають за краще користуватися духовою шафою, щоб не стояти біля плити, поки вироби випікаються. Нижче представлений один з варіантів такого приготування.

Думаю для різноманітності ви з задоволенням такий кулінарний шедевр заберете собі в скарбничку. Чи Не так?

Інгредієнти для 4 порцій:

  • 3 столових ложки цукру;
  • 300 г сиру;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 100 г борошна (близько 3-4 столових ложок);
  • 0.5 чайної ложки соди;
  • Сіль за смаком;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • Йогурт або сметана.

Послідовність:

Першим кроком змішайте яйце, сир і цукор в окремій ємності вручну до отримання однорідної маси або за допомогою блендера. Сюди ж додайте щіпку солі.

Далі в цю ж чашку, додайте соду, погашену лимонним соком.

Потроху додаючи борошно, замісити туге тісто, з якого можна було б сформувати невеликі коржі. Викладіть їх на деко, покрите пекарної папером.

Для того щоб сирника не були занадто сухими, ложкою або пензликом покрийте їх поверхню йогуртом/сметаною. Крім того, так вони вийдуть більш апетитними.

Сирники помістіть в духовку і випікайте при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин. Блюдо готове. Його можна подавати до столу. Приємного апетиту!