Московське пізніше
Пізній зелений сорт дає великі плоди, що зберігаються до весни. На подив вони не кислі, а кисло-солодкі, а ще дуже соковиті і красиві.
Аркадік
Ранній вітчизняний сорт чудово почувається в умовах Підмосков’я. А ось його солодка м’якоть із легкою кислинкою до смаку швидше нагадує південні яблука.
Богатир
Розлий зимовий сорт легко переносить транспортування та довгезберігання. М’якуш щільний і хрумкий, з кислим смаком і легким ароматом, але не дуже соковитий.
Найкращі сорти яблунь для Уралу та Сибіру
На Уралі та в Сибіру насамперед потрібно враховувати низькі температури, морозні зими та коротке літо. Найкраще підходять такі сорти!
Грушівка
Старий зимостійкий сорт витримує морози навіть до -50 градусів. Яблука дрібні та світлі, від білого до зеленого або лимонного, з рожевим рум’янцем у міру дозрівання.
Катя
Літній зимостійкий сорт також стійкий до борошнистої роси та парші. Кисло-солодкі червоні яблука добре переносять транспортування і зберігаються в льоху або холодильнику.
Рання китайка
Це суміш звичайної Китайки та Білого наливу.Сорт добре адаптується до холодів, швидко дозріває та дає дрібні яскраво-жовті яблука із приємним смаком.
Старк Ерлієст
Американський сорт стійкий до парші та морозів. Його особливість у тому, що плоди різного розміру і дрібнішають із віком, зате тоді збільшується їх кількість.
Кутузовець
Один із найкращих зимових сортів виведений у середніх широтах, але ідеально адаптований під морози. Округлі яблука досить великі, до 160 г, з кисло-солодкою соковитою білою м’якоттю.