Гренні Сміт
Великі зелені яблука з кислим смаком спочатку виведені в Австралії. На соковитість плодів безпосередньо впливає якість та інтенсивність поливу влітку.
Коштеля
Старий польський сорт не найзручніший у догляді – він плодоносить кожен другий рік і лише через 10 років. Але його плоди цінують за соковитість, щільну солодку м’якоть та фантастичну стійкість до зберігання та транспортування.
Біле сонце
Маленькі зелені яблука хороші для консервації та заготовок. Плоди правильної округлої форми легко проходять у банки повністю.
Найвищі сорти яблук
Врожайність яблуні залежить від умов вирощування. Якщо це просто доглянуте дерево у дворі, то в сезон воно дає близько 100-150 плодів, але в промислових масштабах можна досягти позначки 400-800 штук.
Чемпіон
Жовті плоди практично повністю покриваються червоним рум’янцем, тому дуже впізнавані. Дерево настільки врожайне, що рекомендується нормувати цей процес.
Афродіта
Високоврожайний зимостійкий сорт яблук відноситься до ранніх зимових. Зелені плоди покриваються малиновим рум’янцем. Смачна кисло-солодка м’якоть гарна у сирому вигляді та після переробки.
Імрус
Зимовий урожайний сорт стійкий до парші та дає великі яблука вагою від 120 до 150 г. Вони солодкі, з багатим та насиченим смаком.
Орлик
Один із найврожайніших сортів серед скороплідних. Яблука середнього розміру дуже ароматні, з десертним солодким смаком та ніжною кремовою м’якоттю.
Сонечко
Яскраві малинові яблука не тільки солодкі, а й гарні, тому добре йдуть на продаж.У них щільна і трохи зерниста м’якоть, багата на корисні вітаміни.