Якщо ви любите експериментувати з сніданками, то ця стаття, напевно, буде вам цікава. Сьогодні ми з вами поговоримо про такому незвичайному ласощі, як калачики з сиру. Так, частування виходить калорійним, але яким смачним (як і млинці)! З таким початком дня настрій точно до самого вечора буде на висоті.
Як зазвичай, представляю вашій увазі кілька рецептів, які мені вдалося знайти. Кожен з них був по-своєму гідним, сподіваюся, що такими їх знайдете і ви. Сирні калачики — це відмінне доповнення до молока або кави. А всього лише однієї пачки сиру буде достатньо, щоб зробити їх досить багато.
Строгих правил тут немає, але можу дати все ж пару рекомендацій. Слідкуйте за тим, щоб сир не був надто рідким, інакше ваші калачики втратять форму при смаженні. І не беріть занадто багато борошна: у такому випадку вони будуть навпаки розсипатися. Постарайтеся замісити в міру щільне м’яке тісто — якщо знадобиться, відступивши для цього від варіанту і додати відсутні інгредієнти.
На цьому все, бажаю вам удачі і звичайно ж чекаю коментарів під статтею. Напишіть, які ще рецепти ви хотіли б бачити на сторінках мого блогу, і я обов’язково врахую ваші побажання. А поки що — читаємо.
Рецепт калачиків з сиру, смажених на рослинному маслі
Найчастіше сирні калачі готуються у фритюрі, але насправді ви можете просто посмажити їх на сковороді. Випічка від цього буде нітрохи не гірше. Саме такий спосіб приготування ілюструє перший рецепт, ласощі по якому виходять просто відмінними.
Інгредієнти:
- 200 г сиру;
- 1 яйце;
- 160 г борошна + трохи, щоб присипати стіл;
- Пара дрібок солі;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 3 ст. л. рослинного масла без запаху;
- 1 ст. л. цукру.
Послідовність:
Викладаємо в миску сир. Додаємо до нього цукор і сюди ж розбиваємо яйце. Перетираємо все виделкою.
Окремо змішуємо розпушувач з борошном. Вводимо отриману суміш в тісто.
Замішуємо тісто і розгортаємо його в не надто тонкий пласт. За допомогою форм різного діаметра вирізаємо калачики.
Обсмажуємо кулінарні вироби на сковороді, змазаній рослинною олією. Попередньо її потрібно розігріти.
Зі сковороди готові калачі перекладаємо відразу ж на паперовий рушник. Воно вбере в себе зайвий жир.
Посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Сирні калачики, смажені у фритюрниці — швидко, просто і смачно
Цей варіант вже більш класичним. Ліпимо калачики і смажимо їх у фритюрі, як прийняті. Не захоплюйтеся ласощами, якщо ви стежите за своєю фігурою — калорійність його єдиний мінус.
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 1 склянка цукру;
- Щіпка солі;
- 3 яйця;
- 0.5 ч. л. солі + оцту;
- Цукрова пудра;
- 1.5-2 склянки борошна;
- Соняшникова олія для смаження.
Послідовність:
Викладаємо в миску сир. Добре, якщо у вас є можливість використовувати домашній, а не магазинний.
Додаємо до нього цукор, сіль і поки тільки одне яйце.
Подрібнюємо все з допомогою блендера. По одному додаємо та інші яйця, перемішуючи кожне окремо.
Вводимо в отриману масу соду, гашену оцтом.
А потім порціями — просіяне борошно.
Замішуємо тісто для наших калачиків. Воно повинно вийти дуже м’яким і ніжним.
Ділимо його на невеликі шматочки, кожен з яких розгортаємо в пласт товщиною 1 мм Робимо в центрі дірку — виходять бублики. Обсмажуємо їх в гарячому рослинному маслі до рум’яного кольору з обох сторін.
Перед подачею викладаємо плюшки на серветку (щоб з них стекла олія) і посипаємо пудрою. Приємного апетиту!
Як робити калачики з сиром і згущеним молоком
Будь-яке частування стане краще, якщо додати до нього згущене молоко. Не виключенням будуть і сирні калачі. У цьому рецепті ми підемо трохи далі та використовуємо також горіхи: вийде дуже смачно!
Інгредієнти:
- 100 г сиру;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. згущеного молока;
- Цукрова пудра;
- Жменя волоських горіхів;
- 4 ст. л. борошна + ще трохи, щоб присипати стіл;
- Щіпка ваніліну;
- Рослинна олія;
- 1 ч. л. розпушувача.
Послідовність:
Автор використовує домашній сир, але ви можете взяти і покупної — головне переконайтеся в його якості.
Змішуємо його з яйцем і цукром. Додаємо щіпку ваніліну.
Вводимо в тісто розпушувач і 4 ложки борошна.
Замішуємо його руками.
Ліпимо з тіста кілька кульок і викладаємо їх на стіл, присипаний борошном.
Розкачуємо кожен кульку в коржик і робимо в його центрі отвір. Зручно для цього використовувати кришечку від пляшки.
Обсмажуємо кожен отриманий бублик в олії з обох сторін.
Готові вироби відразу ж кладемо на серветку, щоб вона ввібрала в себе зайвий жир.
Перед подачею поливаємо калачики згущеним молоком і посипаємо подрібненим горіхом.
При бажанні можна додати також цукрової пудри. Готово!
А ще один кулінарний шедевр, дивіться відеосюжет і готуйте з задоволенням і на здоров’я.
На цьому все. Радуйте своїх близьких, звичайно ж, не забуваючи про себе. Всім приємного апетиту!