Помідори – не найпримхливіша овочева культура, але й їм потрібні відповідні умови. Сьогодні хочемо поділитися з тобою найкращими сортами томатів, стійких до спеки та посухи – з фото та назвами. Вони чудово підійдуть для південних та сухих регіонів!
1. Алькасар
Потужна коренева система робить ці томати невибагливими, міцними та стійкими до будь-яких несприятливих умов. У міру дозрівання плодів стебло не стоншується і не ламається. У помідорів чудовий товарний вигляд, вони всі дуже рівні та акуратні, приблизно по 150 г.
2. Аделіна
Низькорослий ранній сорт помідорів дає симпатичні та ароматні яйцеподібні плоди по 80-100 г. Це універсальний варіант для промислового вирощування, у тому числі під заготівлі.
3. Портленд
Цей сорт виростає приблизно до 1,5 м і дає щедрий урожай із гарних круглих томатів до 110 г вагою.Вони чудово підходять для салатів та цільноплідної консервації, тому що не тріскаються.
4. П’єтра Росса
Французький гібрид цінується за тонкий десертний смак, завдяки чому його можна використовувати для будь-яких кулінарних вишукувань. У ньому багато цукру та ледь уловима приємна кислинка.
5. Вавілон
Порівняно молодий гібрид стійкий не тільки до посухи та спеки, але й до шкідників, включаючи нематоду. Красиві червоні помідори виростають до 180 г. Ступінь зрілості можна визначити зеленою плямою на шкірці, яка зникає з часом.
6. Дипломат
Середньостиглий високоврожайний сорт томатів потребує опори та формування. Він дає щільні округлі плоди вагою до 130 г, придатні для консервації та салатів. Дипломат стійкий не тільки до спеки, але й недостатнього освітлення.
7. Рожева Андромеда
Серед рожевих томатів ці – одні з найстійкіших до спеки та посухи. Вони відмінно ростуть у відкритому ґрунті.Цукрові плоди хороші для густих соків, соусів та кетчупу.
8. Вальс
Урожайний сорт підходить для теплиць і дає гарні гладкі плоди, ідентичні за формою та розміром. Вальс не боїться спеки, холоду, температурних перепадів та нематоди.
9. Челбас
Середньоранній сорт томатів краще почувається у теплицях, але здатний створювати зав’язі в будь-яких умовах. Він добре росте не лише у південних регіонах Росії, але й набагато далі, включаючи Єгипет.
10. Фаворит
Середньоранній високоврожайний гібрид краще вирощувати у теплицях. Кущі виростають приблизно до 1,5 м, потребують пасинкування та підв’язки. Помідори – ребристі, насиченого рожевого відтінку.
11. Аміко
Ранній салатний сорт можна використовувати і для переробки. Міцні стебла не падають під вагою щедрого врожаю. Помідори не дрібніють протягом плодоношення, а ще Аміко не боїться фузаріозу та вірусної мозаїки.
12. Гектор
Французький сорт томатів славиться своєю фантастичною стійкістю взагалі до всього: спеки, посухи, хвороб. Він не надто відомий у наших широтах, і дарма!
13. Фантомас
Розлий кущ середньої гіллястості примітний високою врожайністю та відмінним товарним видом плодів вагою близько 115 р. Крім спеки та посухи Фантомас стійкий до грибкових хвороб.
14. Отранто
Низкорослий гібрид стійкий до спеки завдяки своєму великому темному листю. Вони просто закривають маленькі плоди від палючих сонячних променів.
15. Магістраль
Жаростійкий, але водночас тіньовитривалий сорт томатів годиться для вирощування у більшості регіонів. Плоди яскраво-червоні, щільні, з гладкою шкіркою і в середньому по 145 г.
16. Верліока плюс
Дуже високоврожайний сорт потребує підв’язування та формування.Він толерантний до спеки та температурних перепадів загалом, до фітофтори та всіх поширених захворювань.
17. Диво
Ранній високий гібрид витягується до 1,8 м, так що краще підв’язувати його до шпалери. Помідори щільні, до 200 г, з гармонійним смаком для салатів та заготовок.
18. Астерікс
Універсальний салатний гібрид використовують у свіжому вигляді та для переробки. Помідори відрізняються циліндричною формою, високим вмістом цукру та збалансованим смаком.
19. Кентавр
Потужне стебло та розвинена коренева система роблять його стійким до будь-яких несприятливих умов. Бочкоподібні помідори важать до 70 г і пофарбовані в насичений темно-червоний колір.
20. Рамзес
Ці помідори можна дізнатися за красивою трохи краплевидною формою із загостреним кінчиком. Сорт дуже стійкий до спеки, а ще – до нематоди, шкідників та мікроорганізмів.