Сорти винограду без кісточок користуються особливою любов’ю у власників виноградників. Їх зручно їсти та використовувати для заготовок, їх можна засушити або відправити на вино. Дізналися про найпопулярніші, невибагливі та смачні види спеціально для тебе – з фото та назвами!
1. Кішміш променистий
Рожевий середньостиглий кишміш розростається високою і розвиненою лозою. Ягоди виростають дрібними, злегка витягнутими, соковитими та м’ясистими, з виразним мускатним ароматом.
2. Ейнсет Сідліс
Рання рослий сорт з червоними овальними ягодами дрібного розміру. Вони вкриті гарним восковим нальотом, і дуже гарні у свіжому вигляді.
3. Свенсон Ред
Цей американський морозостійкий сорт винограду без кісточок не боїться хвороб та підходить для найсуворіших регіонів. Його грона дуже різнорідні, а от ягоди – акуратні, округлі та майже одного розміру.Їх легко впізнати за тонким суничним ароматом.
4. Велес
Надранній і дуже врожайний сорт дає напрочуд великі ягоди. Вони солодкі, соковиті, багаті на цукор і зібрані у великі важкі китиці по 1-3 кг.
5. Юпітер
Червоний сорт винограду без кісточок з виразним синюваним відливом. У нього дуже цукриста м’якоть, яка чудово підходить для виготовлення вина та сушіння сухофруктів.
6. Чорний кишміш
Не такий поширений як зелений, чорний кишміш вважається одним із найкорисніших сортів винограду без кісточок. Він особливо багатий на антоціани, які сприяють зміцненню імунітету та посиленню регенераційних процесів.
7. Довгоочікуваний
Ще один надранній сорт кишмишу примітний стабільним, регулярним та багатим урожаєм. Серед інших його переваг – підвищений імунітет.